Jippie, het is klaar met kosten rijklaar maken!

kosten rijklaar maken

Vanaf nu moeten de kosten voor het rijklaar maken van een nieuwe én tweedehands auto in de adviesprijs van de wagen worden opgenomen. Voorheen moest je hiervoor al snel 800 euro of meer bovenop de verkoopprijs betalen. Dat is gelukkig nu over!

Vanaf 28 oktober is de regel dat kosten voor het rijklaar maken van een auto niet langer apart in rekening mogen worden gebracht door de autogarage. Maar wat zijn dan de kosten voor het ‘rijklaar maken van een auto’? Dat was lange tijd niet transparant en dat verschilde ook per autogarage. Maar over het algemeen gold dat kosten zoals benzine, transport naar de garage, poetsen van de auto, verwijderingsbijdrage en het overschrijven van het kentekenbewijs onder kosten ‘rijklaar maken’ vielen.

Al deze kosten moeten vanaf nu in de adviesprijs van de auto worden gecommuniceerd aan jou. De prijzen zijn dus verhoogd. Voordeel: jij wordt als autokoper niet meer achteraf verrast met extra kosten en je kunt de prijzen tussen autodealers nog beter met elkaar vergelijken.

Comments

comments

More from Femme Frontaal

Win een set Michelin CrossClimate banden!

Michelin speelt alvast voor Sinterklaas deze herfst! FemmeFrontaal mag namelijk DRIE trouwe fans...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *