Politie wordt snelle jelle met de Audi A6

SIV

Naar alle waarschijnlijkheid gaat de politie in 2018 met de Audi A6 3.0 TDI achtervolgingen inzetten op criminelen. De dikke Audi’s vervangen de huidige vloot van Volvo V70 snelle interventievoertuigen (SIV).

Update: luister hier de uitzending op radio 1 terug waar Odiel toelichting geeft op de keuze voor de nieuwe A6!

Verkeershufters

De nieuwe auto’s moeten ervoor zorgen dat de politie een antwoord heeft op mobiele bandieten, plof- en ramkrakers, verkeershufters en ander gespuis in snelle bolides. ‘De nadruk ligt op criminaliteitsbestrijding op de weg’, zegt Pim Miltenburg, voorzitter van de stuurgroep. ‘We gaan opsporend surveilleren. Criminelen pakken. Daarom is er behoefte aan een snel en robuust voertuig. Ik ben trots op de nauwgezette wijze waarop het hele aanbestedingsproces is verlopen.’

De specs van een SIV

Hij moet een topsnelheid hebben van ten minste 250 kilometer per uur. En ook dient hij binnen zeven seconden te kunnen accelereren naar honderd kilometer per uur. En dat doet de Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic beter dan de huidige V70’s? Mwah… Maar de Audi dwingt wel meer respect af (knipoog). Voor consumenten ligt de vanafprijs van deze dikke bak rond de 67K.

Comments

comments

Lees ook:  Women's World Car of the Year 2024: ontdek de genomineerde auto’s per categorie
Written By
More from femmefrontaal
Wat slurpt dat nou?
Als je in een sportauto zit – en ik noem maar even...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *