Volkswagen AG krijgt boete voor misleidende verkoop van dieselauto’s

sjoemelsoftware

Volkswagen krijgt een boete van bijna een half miljoen euro voor misleidende verkoop van diesels. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vastgesteld dat Volkswagen AG (Volkswagen) consumenten heeft misleid bij de verkoop van haar dieselauto’s van de merken Volkswagen, Audi, ŠKODA en Seat.

Hoe zat het ook alweer?

Volkswagen verkocht de dieselauto’s alsof het milieuvriendelijke auto’s waren, die weinig schadelijke stoffen uitstoten. Maar Volkswagen had zogenaamde sjoemelsoftware in de auto’s geplaatst. Die software regelde dat er minder schadelijke stoffen werden uitgestoten op het moment dat zo’n auto hierop werd getest.

Wat kun jij doen als je zo’n diesel rijdt?

Als het goed is nodigt Volkswagen je dan uit voor een gratis reparatie. Gebeurt dat niet maar heb jij wel zo’n dieselauto met sjoemelsoftware? En kun je aantonen dat je daar schade door hebt ondervonden? Dan kun je bij Volkswagen een schadeclaim indienen. Op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer kun je controleren of jouw model Volkswagen, Audi, ŠKODA en Seat diesel de sjoemelsoftware bevat. Ook op de website van Volkswagen kun je dit vinden.

Comments

comments

Lees ook:  DIT ZIJN DE CATEGORIEWINNAARS VAN WOMEN’S WORLDWIDE CAR OF THE YEAR 2024
Written By
More from femmefrontaal
Audi commercial bewijst dat er helemaal geen onderscheid is tussen jongens en meisjes speelgoed!
Het Duitse automerk maakt met dit filmpje tijdens de feestdagen een geweldig...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *