Veel internationale aandacht voor uitslag Women’s World Car Of The Year 2017

Women's world car of the year 2017

Dat de uitslag van Women’s World Car Of The Year 2017 wereldwijd aandacht trok blijkt wel uit de online media coverage van Meltwater over de uitslag: de winnaar, Hyundai Ioniq, is internationaal in meer dan 250 online artikelen gepubliceerd. Waarbij de interesse het hoogst was in Duitsland, Spanje, Rusland, Frankrijk, Vietnam, Mexico en Argentinië. In deze landen werd het meest gesproken over de spraakmakende uitslag.

Blij met de prijs

Direct nadat bekend was dat de Hyundai Ioniq de Supreme Winner was, bejubelde Hyundai de winst: “De Women’s World Car of the Year-prijs bewijst eens te meer dat ’s werelds eerste auto met hybride, plug-in hybride en volledig elektrische aandrijflijnen van een enkele carrosserie een echte kampioen is”, aldus Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing and Product bij Hyundai Motor Europe.

Media coverage

De overall winnaar én de categorie winnaars van Women’s World Car zijn twee weken geleden bekend gemaakt. Wereldwijd is er dus door vele gerenommeerde media aandacht gegeven: van de Daily Record (UK), Auto Car (India), iProfessional (Argentinië), CarMag (Zuid-Afrika), MotorTrader (Maleisie), Panorama Auto (Italie), AutoNews (Duitsland), The Finchannel (Georgie), Motor1 (Frankrijk) tot VanGuardia (Mexico).

De Supreme Winner & Category Winners op een rij (inclusief de reacties van winnaars en juryleden):

Hyundai Ioniq | Supreme Winner & Winner ‘Green Car’


“De Hyundai IONIQ heeft al een aantal ‘Auto van het Jaar’ titels op haar naam staan voor prestaties en design. Het is een van de best gewaardeerd ‘groene’ auto’s en het bewijs van de technische bekwaamheid en innovatieve geest van Hyundai Motor”, vertelt
Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing and Product at Hyundai Motor Europe.

Peugeot 3008 | Winner ‘SUV/Crossover’

Women's World Car of the Year 2017
Peugeot 3008

“We zijn er zeer trots op dat de Peugeot 3008 de winnaar is van de Women’s World Car of the Year award in de categorie SUV. Het is gelijk de 35e titel die wordt toegekend aan onze luxe, nieuwste generatie SUV’s”, aldus Peugeot Press.

“De Peugeot 3008 is winnaar in de categorie ‘SUV’ dankzij haar nieuwe designfilosofie: minimalistisch, stijlvol, praktisch en innovatief. De 3008 is daarnaast een prachtig voorbeeld van hoe innovatie ook betaalbaar kan zijn. Een geslaagde comeback van de 3008.” Jurylid Odiel Mennink, Nederland.

Honda Civic Type R  |  Winner ‘Performance Car’

Women's World Car of the Year 2017
2017 Honda Civic Type R

“Deze nieuwste onderscheiding van Civic Type R sluit aan bij een reeks onderscheidingen die het al in 2017 heeft gekregen. In juni werd het door Auto Express bekroond als ‘Best Hot Hatch’, en vorige maand scoorde het de ‘Best Import Compact Sports Car’ van het tijdschrift Sport Auto.” Honda Press International.

Mazda CX-5 | Winner ‘Family Car’

Women's World Car of the Year
Mazda CX-5

“Met zijn aantrekkelijke design en innovaties is de Mazda CX-5 een van de beste gezinsauto’s die er op dit moment is. Hij is ruim, veilig, aantrekkelijk en rijdt met vierwielaandrijving erg prettig. Een terechte winnaar”, volgens jurylid Marta García, Hearst Magazines, Spanje.

BMW 5 Serie | Winner ‘Luxury Car’

Women's World Car of the Year 2017
BMW 5 Serie

“Een luxe all rounder, die niets fout doet en er buitengewoon goed uitziet. Hij zit daarnaast bomvol luxe en rijdt geweldig”, aldus Jurylid Charleen Clarke, Women on Wheels, Zuid-Afrika.

Ford Fiesta | Winner ‘Budget Car’

Women's World Car of the Year
Ford Fiesta

“Het is niet eenvoudig om het bestverkochte model van Ford op de weg naar succes te houden. En toch doet Ford het. Met de nieuwe Fiesta levert Ford een zeer kwalitatieve stadsauto, die ook nog eens betaalbaar is. Daarnaast ziet hij er leuk uit en zit er veel technologie aan boord”, volgens Jurylid Sara Soria, Spanje.

McLaren 720S | Winner ‘Dream Car’

McLaren 720s
De categorie ‘Dream Car’ is een bonus categorie in deze wedstrijd. De juryleden werd gevraagd welke auto zij het allerliefst op de oprit zouden willen hebben. Dat leverde een lijst aan droomauto’s op met als duidelijke winnaar de McLaren 720S. Droomauto’s in de race waren de Aston Martin Rapide S and Aston Martin DB11 en de Ferrari GTC4 Russo.

De juryleden

De Women’s World Car of the Year award is de enige autoprijs in de wereld waarbij de auto’s uitsluitend beoordeeld worden door vrouwen. De award staat niet voor de term ‘vrouwenauto’, maar voor een auto gekozen door 25 vrouwelijke autojournalisten vanuit de hele wereld, voor mannen en vrouwen. Hyundai heeft de organisatie van Women’s World Car of the Year uitgenodigd voor een officiële en persoonlijke uitreiking van de prijs in Seoul.

www.womensworldcoty.com

Comments

comments

More from Femme Frontaal

Martine de Ridder winnaar weekendje rijden in een Mazda MX-5!

Bonnie & Clyde, waar zijn jullie? Mazda Motor Nederland en FemmeFrontaal hebben...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *