Slechtste chauffeur van Nederland? Doe de test!

Slechtste chauffeur van Nederland

Een nieuw seizoen van de Slechtste Chauffeur van Nederland is een aantal weken geleden weer van start gegaan op RTL5 én dit keer met BN’ers. De deelnemers doen hun best om niet bekroond te worden tot Slechtste Chauffeur van Nederland. Ze kunnen hun rijvaardigheid bewijzen tijdens verschillende tests. Niemand minder dan Tim en Tom Coronel zijn daar om hen te begeleiden. Hilarisch en leerzaam te gelijk!

Maar hoe zit dat met jouw rijvaardigheid? Ben jij een baas op de weg of hoor je eigenlijk ook in een seizoen van de Slechtste Chauffeur van Nederland thuis? Doe onderstaande test en find out!

1. Wat is een veilige volgafstand?

A. 2 seconden
B. 4 autolengtes
C. 5 pijlen

2.Wat is het wettelijke alcohollimiet?

A. Voor beginnend bestuurders is dat 0.0 promille en voor bestuurders die hun rijbewijs langer hebben dan 5 jaar geldt 0.2 promille.
B. Voor beginnend bestuurders is dat 0.2 promille en voor bestuurders die hun rijbewijs langer hebben dan 5 jaar geldt 0.5 promille.
C. Voor beginnend en ervaren bestuurders geldt beide een limiet van 0.2 promille.

3. Wat is de beste manier om een dode hoek te vermijden?

A. Verander niet van rijstrook, tenzij het moet
B. Pas je zijspiegels aan voor optimaal zicht
C. Gewoon over je schouder kijken

4. Wat is de beste manier om stressvrij en op tijd op uw bestemming aan te komen?

A. Vermijd de snelweg
B. Rij op de linkerbaan
C. Plan uw route met navigatie en vertrek ruim van tevoren

5. Wat is het meest verantwoorde wat je tijdens het rijden met je mobiel kan doen?

A. Leg hem ergens waar hij je niet zal afleiden
B. Gebruik handsfree bellen of bluetooth
C. Alleen bij verkeerslichten controleren

6. Hoe lager je toeren, hoe meer brandstof je bespaart, dus je zou door moeten schakelen tussen:

A. 1500 en 2000 rp/m
B. 2000 en 2500 rp/m
C. 2500 en 3500 rp/m

7. Een motor die gedurende 3 minuten stationair draait, gebruikt:

A. Meer brandstof dan wat nodig is om uit te schakelen en de auto opnieuw te starten
B. Dezelfde hoeveelheid brandstof als nodig is om 1 km op 50 km/u te rijden
C. Minder brandstof dan a of b

8. Wat is de wettelijke minimale profieldiepte van een band?

A. 1.4 mm
B. 1. 6 mm
C. 1,0 mm

9. Wanneer wordt de band snel warm en verhoogt dat de kans op een klapband?

A. Bij een te zachte band
B. Bij een te harde band

10. Je moet onnodig gewicht verwijderen, zoals dakdragers, zodat je auto:

A. Er leuker uit ziet
B. Sneller gaat
C. Meer brandstof bespaart

11. Wat zijn de drie meest voorkomende oorzaken van dodelijke auto-ongelukken:

A. Slecht onderhoud van het voertuig, roekeloos rijden en regen
B. Afleiding van de bestuurder door telefoon, audio-installatie en eten, achteromkijken en alcohol.
C. Geen gehoor geven aan regels van de weg, rijden in de nacht en jonge bestuurders

12. Wat betekent dit lampje?

A. Problemen met de koelvloeistof
B. Problemen met de olie
C. De geest wil uit zijn lamp

Antwoorden:

1:a 2:b 3:b
4:c 5:a 6:b
7:b 8:b 9:a
10:c 11:b 12:b


Heb je 10 tot 11 antwoorden goed?

Dan ben je een baas in het verkeer. Je kennis over de wegen, zuinig rijden en hoe moeilijke situaties te omzeilen, is top! Verder is het nooit een slecht idee om je kennis wat op te frissen.

Als je tussen de 7 en 9 antwoorden goed hebt, heb je nog een beetje oefening nodig.

Ondanks dat je kennis voldoende is, kan op frissen geen kwaad zodat je nog beter op situaties in kan spelen.

Als je zes of minder antwoorden goed hebt, dan gaan er wat sirenes branden.

Keep up your game! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de overige weggebruikers.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp

Slechtste chauffeur van Nederland? Doe de test!

Een nieuw seizoen van de Slechtste Chauffeur van Nederland is een aantal...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *