Japanse schoonheid: de nieuwe Mazda3

De nieuwe Mazda3 is onthuld op Los Angeles Auto Show en wij zijn verliefd. Tijdens de International Geneva Motor Show hebben we al staan kwijlen bij de Mazda KAI Concept en deze looks zijn duidelijk terug te zien bij de nieuwe Mazda3 hatchback.

De nieuwe Mazda3 is uiteraard opnieuw in een Japans jasje gestoken, dat Mazda het KODO-design noemt. De carrosserie is – los van de motorkap – vrij van scherpe lijnen. Hiermee onderscheidt Mazda zich van zijn concurrenten. De ronde, glooiende lijnen zien er zowel aaibaar als sportief uit. De nieuwe 3 zal als hatchback en sedan verkrijgbaar zijn.

Best of both worlds

De Mazda3 is nieuw van buiten en van binnen. Waar wij al verliefd zijn geworden op de nieuwe looks van de 3, ligt volgens Mazda de ware schoonheid ònder de motorkap. Daar ligt namelijk een Skyactiv-X benzinemotor. Deze motor combineert de beste eigenschappen van een benzine- en een dieselmotor. Daardoor heb je zowel een krachtige, als een zuinige motor die wel 20 tot 30% minder verbruikt.

In première

Kan je net zoals wij niet wachten op de komst van deze Japanse schoonheid? Schrijf je dan nu in op de site van Mazda en ontvang een uitnodiging voor de Nederlandse première van 9 t/m 13 januari bij Parc Broekhuizen. Dan krijg jij als een van de eerste de nieuwe mazda3 te zien én houdt Mazda je op de hoogte met vanafprijzen en uitrusting.

Voor nu genoeg woorden, beelden volstaan.

Comments

comments

Lees ook:  We reden in de elektrische Microlino: kan het nog schattiger?
More from Rowan Peperkamp
Nieuwe Porsche Macan: ja, bitte!
Nog een nieuweling die we niet over het hoofd kunnen zien: de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *