Nieuwe Porsche Cayenne Coupe: spicy

De Cayenne familie van Porsche moet ruimte maken voor een nieuwkomer in de lijn: de 2020 Cayenne Coupe. Deze SUV bevat alles wat we zo leuk vinden aan de andere Porsche Cayenne modellen, maar met een pittig nieuw design.

Strak en afgetraind

Het eerste wat je opvalt wanneer je naar deze coupe kijkt, zijn de strakke lijnen van het design, zeker wanneer je deze vergelijkt met de voorgaande Cayenne SUV’s. Vanaf de zijkant is het verschil duidelijk te zien; het dak loopt strakker en gladder naar achteren af. Dit zorgt niet alleen voor een betere stroomlijning; het geeft de Cayenne Coupe de bekende coupe-dak look. Ook van achter is het verschil goed te zien, een verschil dat het beste te beschrijven valt met twee woorden: strak kontje. Nee, Porsche is de voorkant niet vergeten! Het verschil met de standaard Cayenne SUV valt vanaf de zijkant niet echt op, maar van voren is goed te zien dat ook daar de strakke lijnen doorgevoerd zijn. Het geheel ziet er gelikt, afgewerkt en bijna afgetraind uit.

Groot panoramisch dak

De nieuwe Porsche Cayenne Coupe is standaard uitgerust met een groot panoramisch dak met een ingebouwd zonnefilter dat een roadtrip vanaf de achterbank nóg mooier maakt. Slapen op de achterbank van je auto zal waarschijnlijk nooit zo comfortabel zijn als in je eigen bed, maar met een uitzicht op de sterrenhemel wordt het misschien het overwegen waard.. De Cayenne Coupe is ook als enige in de Cayenne lijn verkrijgbaar met een carbon fibre dak.

Lees ook:  Aston Martin DB12: ‘s Werelds eerste Super Tourer

Drive in style, maar ook comfortabel

Het nieuwe exterieur design ging gepaard met wat kleine aanpassingen aan het interieur om het optimale comfortlevel te garanderen. Niet alleen is de Cayenne uitgerust met nieuwe eight-way Sport Seats voor de bestuurder en bijrijder; de achterbank geeft de illusie van individuele stoelen en is een stukje verlaagd om rekening te houden met het coupe-dakje.

 

Fotografie door Rossen Gargolov – www.rockyphotography.de 

 

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Deze banden komen als beste uit de test
Het beste van het beste, dat wil natuurlijk iedereen en al helemaal...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *