Ontdek Maybritt: Van ijsdriften tot cruisen in V8 Chevrolet Pick-up – onze nieuwe redacteur

Maybritt Bos

Maybritt Bos (28) heeft een bijzondere achtergrond. Opgegroeid in een echte autosportfamilie, waar haar vader rallykampioen is, combineert ze haar liefde voor auto’s met haar werk als marketeer. Van driften op het ijs in Noorwegen tot dromen van Amerikaanse oldtimers, Maybritt brengt haar autoliefde naar FemmeFrontaal. Leer haar beter kennen in dit interview, waarin ze vertelt over haar favoriete wielen en haar favoriete rijervaringen.

Autonest

“Autosport is me met de paplepel ingegoten. Mijn ouders hebben elkaar zelfs ontmoet via de autosport! Mijn vader is voormalig rallykampioen en runt een rallyschool in Noorwegen. Zolang ik me kan herinneren, waren auto’s altijd een belangrijk onderdeel van ons leven. Maar eerlijk gezegd had ik daar in het begin weinig mee.

Toen ik zestien werd, mocht ik voor het eerst mee naar het ijsrijden in Noorwegen. Klein detail: ik had nog nooit achter het stuur gezeten! Mijn vader gaf me toen snel een spoedcursus autorijden op de parkeerplaats van de lokale voetbalclub. Gas geven, remmen, schakelen – het basispakket. Het driften ging verrassend goed, blijkbaar zit autosport toch in mijn bloed. Twee jaar later had ik mijn eigen BMW E36 op het ijs.

Fast forward naar nu: twaalf jaar later ga ik nog steeds elk jaar naar Noorwegen om te driften. Dit jaar was extra bijzonder, omdat ik voor het eerst met mijn vader mee mocht naar Amerika, waar hij als chassis engineer werkt bij Porsche Cup Racing North America. Het heeft even geduurd voor ik de autosport omarmde, maar uiteindelijk zit het toch in mijn DNA.”

Lees ook:  6 totaal onbelangrijke auto-wist-je-datjes voor elke oersaaie gelegenheid

Daily drive

“Ik rijd al acht jaar trouw in dezelfde Fiat 500. Toen ik hem kreeg, had hij zo’n 130.000 kilometer op de teller, inmiddels is dat ruim 200.000. Hij is zelfs mee geweest naar Boedapest, waar ik een half jaar heb gestudeerd. We hebben samen al heel wat avonturen beleefd.”

Driften en cruisen

“Als hobby drift ik het liefst in mijn BMW E36 op het ijs in Noorwegen. Ik doe dit al twaalf jaar en ik moet toegeven: ik ben er best goed in geworden! Helaas heeft mijn E36 het zwaar te verduren gehad door de extreme omstandigheden, maar ik hoop dat hij nog even meegaat, want ik ben nog niet klaar om afscheid te nemen.

Mijn vader heeft in Noorwegen ook een ’79 V8 Chevrolet Pick-up. Wanneer we naar zijn cabin gaan voor wat rust, is dat mijn favoriete auto om in te cruisen. Het is een oldtimer met 4×4, perfect voor het ruige Scandinavische landschap.”

Bucketlist

“Moderne auto’s zijn gaaf, maar mijn hart gaat sneller kloppen van American Muscle Cars. Zo vind ik een Ford Mustang fantastisch, maar als ik echt mocht kiezen, zou ik voor een oldtimer gaan. Een klassieke Thunderbird, zoals die van Marilyn Monroe? Daar zeg ik geen nee tegen!”

Testen voor FemmeFrontaal

“Bij een testrit vind ik het belangrijk dat een auto goed aanvoelt en lekker rijdt. Wegligging en rijcomfort zijn essentieel – vooral in bochten en bij hogere snelheden moet de auto stabiel zijn. Een beetje pit onder de motorkap maakt het rijden ook leuker en makkelijker, vooral als je wilt inhalen. En ja, het uiterlijk telt ook! Een mooie kleur en een luxe design geven een auto net dat beetje extra.”

Lees ook:  Van Zuid-Holland naar Piemonte: een family road trip met de Opel Grandland GSe

Jobs

“Ik ben afgestudeerd als communicatieadviseur en werk nu als marketeer bij Campercontact. Je zou kunnen zeggen dat ik in de autobranche werk, maar dan met campers! Ik schrijf blogs over de mooiste camperlocaties en zorg voor de camperroutes in onze app. Zo voelt het soms alsof ik zelf altijd een beetje op reis ben.

Elk jaar in februari maak ik tijd vrij om mee te gaan naar Noorwegen. Ik help mijn vader met de voorbereidingen op het ijs en zorg voor de lunch. Heerlijk om buiten bezig te zijn!”

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Audi A1: Het kleine zusje van…
Audi heeft er ook één! Een eigentijdse benjamin. BMW heeft de Mini...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *