Spreker inhuren

Founder Odiel Mennink is een ervaren spreker, gespreksleider, gast aan tafel en in paneldiscussies over uiteenlopende onderwerpen in de auto-industrie.

Ze geeft lezingen en workshops over werken in een ‘mensworld’ en inclusiviteit op de werkvloer én de boardroom. Maar ook over de laatste ontwikkelingen in de automotive branche, zoals de invloed van autonoom- en elektrisch rijden.

Met een creatief kritische blik geef ik het publiek een inkijkje in een branche waar innovatie voorop loopt, aan de productkant. Maar waar organisatorisch nog steeds gestuurd wordt op aantallen verkoop en de diversiteit op de werkvloer en in de boardroom nog erg traditioneel is. Een wereld volop in transitie!

Odiel Mennink

Als vrouw werkzaam in een mannenwereld vervalt ze niet in clichés. Het risico, een te hoog pitspoes- óf tuinbroekgehalte, vermijdt ze door haar eigen ding te doen en vast te houden aan haar onafhankelijkheid.

Referenties

Women of Stellantis

International Press relations Peugeot & Women of Stellantis | Ellis Blase

De autowereld is volop in ontwikkeling en veranderd van pure automakers naar flexibele mobiliteits providers. En terwijl gemiddeld 50% van de beslissingen rondom de aankoop van een mobiliteitsoplossing binnen Europa inmiddels (ook) door een vrouw worden genomen, is de automotive branche zelf nog altijd een echt mannenbolwerk.

Binnen Stellantis is hier aandacht voor en wordt er getracht om de organisatie een afspiegeling te laten zijn van de samenleving en dus divers en inclusief in de breedste zin van het woord. Inmiddels zijn er diverse programma ’s en business units opgezet die vanuit diverse gedachten meedenken met de verschillende processen in onze organisatie.

Een van die business units heet Women of Stellantis met inmiddels meer dan 6.000 leden over de gehele wereld, zowel vrouwen als mannen want ook mannen worden uitgenodigd mee te denken hoe we onderwerpen als diversiteit kunnen ontwikkelen binnen onze organisatie, diversiteit in de breder zin van het woord. En daarnaast worden er naast oa inspirerende Leadership Speaker sessies en mentoring programma’s – ook meegedacht met de verschillende bedrijfsprocessen vanuit een vrouwelijke visie op de business om onze bedrijfsresultaten te verbeteren en verder te ontwikkelen. Onze visie: “Powered by Diversity, we inspire women to define and pursue their own and the company’s path to success. Together, we lead the way the world moves“. Naast wereldwijde projecten worden er vanuit de diverse netwerken in de landen ook allerlei lokale activiteiten georganiseerd.

Voor de Nederlandse tak hebben we Odiel Mennink als spreker uitgenodigd en bereid gevonden om te komen vertellen over haar ervaringen in de automotive branche, om vervolgens met de leden te sparren hoe diverse uitdagingen aan te pakken en te verbeteren. Odiel heeft als autojournalist én marketeer in de automotive uitgebreide ervaring op het gebied van ‘je mannetje staan‘ en streeft met haar magazine naar meer inclusie en diversiteit in de branche. Haar verhalen uit de branche zijn herkenbaar en inspirerend. En haar advies aan vrouwen in de branche zijn praktisch en motiverend.

Diversiteit is niet alleen belangrijk voor meer gelijkheid op de werkvloer, het zorgt ook voor snellere en betere innovatie en resultaten aldus Odiel. En met die gedachte heeft Women of Stellantis Nederland concrete acties ontwikkeld voor meer zichtbaarheid van deze resultaten o.a. door de implementatie van een Mentoring programma, waarbij Mentors en Mentees elkaar stimuleren en van elkaar te leren. Odiel heeft onze leden wakker geschud om zelf in actie te komen en programma’s voor te stellen die de zichtbaarheid van het netwerk maar ook de toegevoegde waarde ervan vergroten.

Odiel heeft een sterke overtuigingskracht, is een expert in communicatie en weet met haar grote enthousiasme anderen ‘aan te steken’ om tot verdere actie over te gaan. Odiel Mennink is voor ons een waardevolle relatie die wij graag nog eens uitnodigen voor een inspiratiesessie!

Phillippine Wouters

Director Marketing Communications

Odiel Mennink, letterlijk klein van stuk – maar ongelooflijk groot in denken en kunnen. Een bijzondere vrouw die een door mannen gedomineerde industrie haar stempel heeft gedrukt. Ze is slim, steengoed in haar vak en beschikt daarnaast ook nog eens over een innemende persoonlijkheid en humor. Meest opvallende aan Odiel is de gave om door te zetten en steeds door te blijven groeien. Daardoor staat ze in de top van haar vakgebied en zal ze dat ook blijven.

Kia Nederland

Manager Communications & PR | Maaike Aarts

Odiel is een ervaren en enthousiaste presentator. Ze heeft veel kennis van de automotive, wat zij op eigen wijze overbrengt aan het publiek. Ze denkt goed mee over inhoud en hoe dit het beste in een presentatie te verwerken. Odiel heeft een prettige manier van spreken, waardoor de boodschap goed overkomt.

Bird & Bird

Marketing & Communications Executive

Nogmaals dank voor je presentatie! We hebben veel positieve reacties gekregen.

Automobiel Management (nu Automotive Management)

Oud hoofdredacteur | Peter Brouwer

Odiel Mennink durft, gewapend met haar geweldige automotive kennis, andere dan de gebaande paden in te slaan. Ze heeft een uitstekende en toegankelijke inkijk op zowel het product auto als op de toekomst van de gehele branche. Dit samen met een portie relativerende humor maakt haar tot een gewild buitenbeentje met een heldere blik in een vaak traditionele branche.

Get in touch en vraag een offerte op:

odiel@femmefrontaal.nl