Wereldrecord elektrisch rijden gevestigd!

Amsterdam was vrijdag 14 september dé plek voor elektrisch auto minnend Nederland. Nog nooit ter wereld deden er zoveel elektrische auto’s mee aan een rally om een wereldrecord te vestigen. FemmeFrontaal nam samen met Tjeerd Meijer, directeur Mirador Holding BV, namens Fisker Nederland deel aan dit unieke event in de sensationele Fisker Karma.

Amsterdam was vrijdag 14 september dé plek voor elektrisch auto minnend Nederland. Nog nooit ter wereld deden er zoveel elektrische auto’s mee aan een rally om een wereldrecord te vestigen. FemmeFrontaal nam samen met Tjeerd Meijer, directeur Mirador Holding BV, namens Fisker Nederland deel aan dit unieke event in de sensationele Fisker Karma.

Doel van de Professional Passionates Rally was het Guiness World Record van 218 elektrische auto’s te verbreken met een nieuw record: met tenminste 219 elektrische auto’s een traject van 3,2 km afleggen op de Zaanse Schans. De rally ging van start op een symbolische plek in Amsterdam,  het Olympisch Stadion. De route: van het Olympisch Stadion naar de Zaanse Schans in Zaanstad voor de wereldrecordpoging en vervolgens door naar het eindstation van de etappe, de Passenger Terminal in Amsterdam. In totaal een etappe van bijna 80 km. Bepakt en bezakt met proviand,  water, melkchocolade, rally polo, guitig petje, goedgevulde goodiebag, opgeladen accu, volle tank en cryptische routekaart vertrokken we met onze Batmobile bijna geruisloos achter de onooglijke ‘gochomobiels´, burgerlijke Leafs,  dinky toy  Tesla roadsters, startrek Ampera’s , vertrouwde BMW’s en vele andere good Karma’s aan. Ieder met een eigen route naar de toeristische  kolonie van Nederland, de Zaanse Schans. Na een uitloop van bijna één uur, door verdwaalde of gestrande elektrische bolides, was het moment suprême daar… Met de Nuna5 als pace car, gevoed door zonne-energie, als voorganger kwamen we met 255 elektrische auto’s over de finish. Het wereldrecord was binnen. De medaille kon worden geïnd!  Met een bol-pijl- etappe werden we vervolgens uitgedaagd een laatste behendigheidsrit van bijna 40 km aan te gaan door het lang gestrekte Zaanse platteland. Om uiteindelijk aan te komen bij de Passenger Terminal in Amsterdam waar we werden verwelkomt met feest & bubbels!

Lees ook:  Lotus Eletre S: vorstelijk vertoeven

De organisatie en uitvoering van het grootste rally event was en is te danken aan de pioniers van elektrisch rijden. Ondersteund door de ANWB, gemeente Amsterdam, Nuon en andere vooruitstrevende organisaties in duurzame mobiliteit http://ppelectricrally.nl/

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Lexus LBX: de kleinste die de grootste moet worden
Lexus had behoefte aan een nieuwe doorbraak, een spraakmakend model. Een auto...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *