Rally4Ladies: startnummer 33

Of FemmeFrontaal dit jaar ook weer meedoet met de enige echte autorally voor vrouwen? Daar zeggen we geen ‘nee’ tegen! Neem veertig opgedofte equipes, een parkeerplaats vol met gepimpte superauto’s, een stralend najaarszonnetje en een droomroute langs de mooiste kastelen in de provincie Utrecht. Ook dit jaar waren alle ingrediënten in huis voor een avontuurlijke ladiesrally.

Of FemmeFrontaal dit jaar ook weer meedoet met de enige echte autorally voor vrouwen? Daar zeggen we geen ‘nee’ tegen! Neem veertig opgedofte equipes, een parkeerplaats vol met gepimpte superauto’s, een stralend najaarszonnetje en een droomroute langs de mooiste kastelen in de provincie Utrecht. Ook dit jaar waren alle ingrediënten in huis voor een avontuurlijke ladiesrally.

De rallytoertocht van de Rally4Ladies start in hotel Hilton Royal Parc Soestduinen. Met een lekker stroopwafeltje in de mond en goede mok koffie in de hand bladeren alvast door het routeboek en dan volgt de briefing van Dolf Dekking over het bolletje-pijltje kaartlees-systeem. Want dat snapt ook dit jaar niet iedere dame. Voor de zekerheid worden er telefoonnummers uitgewisseld voor als ze de weg kwijtraken. Watjes *knipoog*

femmefrontaal_rally4ladies-porsche

Van Aston Martin Rapide tot oldschool Land Rover. Dit jaar spotten we echter de Nissan Figaro niet, helaas. Als Equipe FemmeFrontaal (Odiel Mennink & Marjolein Reman) hebben we dit jaar flink uitgepakt. Kwamen we vorig jaar nog schattig aanrijden met een Mini Cooper S Roadster, dit jaar moest het rally verhikel bruut zijn. Het werd het gaafste speelgoed van Nissen: de Nissan 370Z Nismo. Met dank aan Nissan Nederland. Een supercar bomvol met testosteron. En een waanzinnige headturner. Weinig mensen die in deze waanzinnige bak vrouwen achter het stuur verwachten.  Mijnheer Nismo wordt voorzien van startnummer 33 en FemmeFrontaal logo-magneetplaten. Dat laatste was geen overigens geen succes met een polyesterbak. Snel even een groepsfoto én dan gaat de rallytoertocht daadwerkelijk van start.

femmefrontaal_rally4ladies-hakken

Het wordt ons al snel duidelijk waarom er ook wel van een behendigheidsrit wordt gesproken. Want ook dit jaar valt het niet mee, de route lezen, vragen beantwoorden, zwaar schakelen, zwaar sturen, de teller ontelbare keren op nul zetten en afbeeldingen herkennen. Dit komt aan op concentratie, teamwork, multitasking, daar waar wij vrouwen over het algemeen goed in zijn. Al snel krijgen we de smaak te pakken, krijgen we routine in de samenwerking en speuren we fanatiek naar herkenningspunten om de foto-opdrachten te voltooien.

Lees ook:  Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

Na ruim 20 km is de eerste stop is bij Landgoed Zonheuvel (hier willen we wonen!). We worden volgestopt met overheerlijke taartjes en slow coffee. Hier en daar worden de eerste vragen besproken en antwoorden vergeleken. Hier voelen we eigenlijk al dat we snel door moeten. Rallyrijden is verslavend. We slurpen snel onze koffie en thee op en nestelen ons weer in Mijnheer Nismo. Ook al is snelheid van ondergeschikt belang tijdens de rallytoertocht, we moeten door. En in kolonnes achter elkaar rijden is niet echt ons ding en we doen er onderweg alles aan om de andere ladies achter ons te laten. Het gas intrappen dan maar, drie rondjes op de rotonde en de Nismo verstoppen achterin de bosjes. Dat werk. Na een heerlijke lunch bij kasteel Amerongen vervolgen we onze route over dijkjes, langs weilanden, door bossen, landgoederen en recreatiegebieden. Ook dit jaar zwaaien en toeteren we wat af naar de volle terrassen. En af en toe drukken we strak op het gaspedaal voor wat extra muziek voor het publiek.

femmefrontaal_rally4ladies_ferrari

Tot de finish! Halleluja, we zijn er. Na een dag vol concentratie en verwennerijen voelen we ons twee echte prinsessen. Met spierpijn weliswaar, want rijden met de Nismo is noeste arbeid! Met een glas Champagne in de hand denken we alvast na met welke supercar we volgend jaar aan de start staan!

Meer foto’s van Equipe FemmeFrontaal tijdens de Rally4Ladies, bekijk ons fotoalbum!

Volgend jaar ook meedoen?
De Rally4Ladies word georganiseerd door DD Driving Events en Gooische evenementen. De Rally4Ladies is een jaarlijks terugkerend evenement en zal ook volgend jaar weer gereden worden op de laatste zondag van september. Voor een visuele glimp van de gehele dag, check het fotoalbum.

Lees ook:  The Women's World Car of the Year: How Women Are Changing the Auto Industry

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Hoe kun je comfortabel reizen in de auto: slimme trucs om te ontspannen en te genieten van de reis
Heb je een spetterende roadtrip gepland met vrienden? De eerste vakantie met...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *