Autoshoptips voor moeders

Baby op komst? Dan zijn er heel veel dingen die je moet regelen. Heb je alle spullen voor in huis inmiddels aangeschaft, dan is het nu tijd voor de auto met toebehoren. FemmeFrontaal helpt je op weg.

Baby op komst? Dan zijn er heel veel dingen die je moet regelen. Heb je alle spullen voor in huis inmiddels aangeschaft, dan is het nu tijd voor de auto met toebehoren. FemmeFrontaal helpt je op weg.

Nieuwe auto
Met een baby op komst is het verstandig om je auto eens goed te inspecteren. Belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen: heb je genoeg ruimte? Is het antwoord ja, maar droom je van een nieuwe auto? Dan kun je vast een ander excuus vinden waarom junior in een nieuw exemplaar vervoerd moet worden.

Veilige seatlexusIS300h_femmefrontaal_zitje
In een babyspeciaalzaak vind je veilige babyautostoeltjes. Er wordt gewerkt aan nieuwe eisen om de autostoeltjes nog veiliger te maken. De stoeltjes worden dan niet meer ingedeeld in gewichtsklasse, maar naar lichaamslengte. Maxi Cosi verkoopt al stoeltjes volgens de nieuwe norm.
Gebruik je de baby als excuus om een nieuwe auto uit te zoeken, schaf dan voordat je voor een auto gaat kijken de autostoel alvast aan en neem deze mee naar de dealer. Probeer de autostoel uit. Kun je hem makkelijk bevestigen? Op de website van de ANWB vind je, indien nodig, de handleiding ‘Zo monteer je een kinderzitje’.

Medereizigers
Neem de proef op de som en til de autostoel enkele keren in en uit de auto. De komende jaren zul je immers met jouw kind vele ritten maken. Dus een beetje comfort is wel gewenst.
Wordt de achterbank regelmatig gebruikt om andere passagiers te vervoeren, controleer dan of je naast de autostoel voldoende ruimte over houdt.

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto

Kofferbaktest
Als je al een kinderwagen hebt aangeschaft, neem deze dan mee naar de dealer en leg hem in de kofferbak van je toekomstige bolide. Check of je voldoende ruimte over hebt voor een campingbed, een luiertas, een speelgoedtas, een weekendtas, een tummy tub oh en je eigen spullen natuurlijk.

Zonwering
Baby’s houden niet van de felle, warme zon, dus zonneschermen zijn voor de zomerdagen een must. Gelukkig is er meer keuze dan Woezel & pip en Dora. Ook effen zwart is verkrijgbaar. Sommige schermen worden geleverd met handige opbergtas.

Lexus IS300h kindvriendelijk

Natuurlijk zijn er nog genoeg gadgets voor als baby wat ouder is, maar de eerste maanden zal baby bij het horen van de motor zijn oogjes sluiten en hoor je hooguit zacht gesnurk vanaf de achterbank.

Geteste auto in fotografie: Lexus IS300h
Fotografie door Marjolein Reman.

Comments

comments

Written By
More from Reba de Graaf
Audi SQ2: Gezinsauto in maatje S
De motor gromt als we wegrijden met deze tango-rode Audi Sport. We...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *