Vrouwen en auto’s: Ook dat nog…

Ook dat nog. Autotechneut Bavo Galama heeft een mening over vrouwen en auto's. Specifiek over vrouwelijke autojournalisten/bloggers. In een column stelt hij dat de 'vrouwelijke kijk op auto's' niet verder gaat dan lipsticks en handtasjes.

Ook dat nog. Autotechneut Bavo Galama heeft een mening over vrouwen en auto’s. Met name over vrouwelijke autojournalisten/bloggers.

In een column in de Autoreview (juli) doet hij namelijk ‘een potje ver plassen’. Hij stelt onder meer dat de ‘vrouwelijke kijk op auto’s’ niet verder gaat dan lipsticks en handtasjes. Ik citeer: “De vrouwelijke invalshoek bestaat dan niet zelden uit geforceerd aandoende brainstormresultaten die weinig met auto’s te maken hebben. Welke zonnebril te dragen bij welke cabrio en dat soort bij de haren erbij gesleepte non-onderwerpen.”
Tot slot eindigt hij met de  woorden: “Moeten die vrouwelijke autojournalisten dus niet zo snel mogelijk een plaats krijgen op de redacties van reguliere autobladen?”. En dan zeker lekker schrijven over diffusers, koppel, aandrijfassen, boutjes en moertjes? Galema denkt dat hij de gendertheorie kan veranderen. Hoe attent ook. Die emancipatie is nog lang niet gelukt bij de autobladen die ik ken. En dat zie ik op korte termijn ook niet veranderen. Zeker inzake auto’s zullen de meeste mannen niet bereid zijn hun plaats te delen met de andere sekse.

Ja, femmefrontaal gaat over techniek (maar dan over het effect van techniek).  Ja, femmefrontaal gaat over mode. Ja, femmefrontaal gaat over lifestyle. En als daar pumps, lipsticks en handtasjes bij horen, graag. Want ook een auto is een fashionstatement. Altijd al geweest. Op tuinbroeken na dan…
Als je niets wilt weten over de vrouwelijke kijk op auto’s, blijf dan lekker onder je motorkap gluren *knipoog*.
artikel Bavo Galema

Bron: Autoreview juli 2014.

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Groene kaart in de auto: verplicht of niet?
De groene kaart… iedere eigenaar van een auto kent ‘m als het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *