Opel Corsa rockt met de nieuwe OPC

We beginnen gelijk met wat mannelijke krachttermen: maar liefst 207 pk, een turbomotor, van 0 tot 100 km/u in slechts 6,8 seconden én een topsnelheid van 230 km/u! De kenners van OPC-modellen van Opel weten het: deze Corsa rockt op het asfalt!

nieuwe_Opel_Corsa_OPC_femmefrontaal_achterkant

Behalve de nieuwe helderblauwe kleur, exclusief voor alle Opel OPC-versies, valt de Opel Corsa OPC op door een nieuw ontworpen neus met grote luchtinlaten. Ook zien we een smalle luchtopening aan de voorkant van de motorkap die de Corsa OPC optisch een extra dikke uitstraling geeft. Hoop dat deze luchtopening wel echt ‘open’ is, overigens… Verder heeft ook de achterzijde een vette lik OPC meegekregen. De spoiler op de achterklep zorgt voor extra stabiliteit op de achteras waardoor je lekker evenwichtig de bocht door scheurt. En de dubbele uitlaat met diffuser draagt bij aan zijn atletische bips. Ook in het interieur hebben de sportdesigners van Opel hun best gedaan: wat opvalt zijn de Recaro-sportstoelen, het onderaan afgevlakte, met leer beklede stuur, de OPC-versnellingspook en de aluminium sportpedalen en natuurlijk alle toeters en bellen in het dashboard in OPC-look.

nieuwe_Opel_Corsa_OPC_femmefrontaal_voorkant

Al met al blijft er met deze OPC-versie weinig meer over van het ‘christelijke-oude-lullen-imago’ van de Opel Corsa. En dat is de bedoeling toch? Vanaf juni kunnen de liefhebbers van de nieuwe Opel Corsa OPC kwijlen bij de dealer. Maar schrik niet, deze snelle rakker krijgt in de showroom een prijskaartje van €32.995….

Comments

comments

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!
Written By
More from femmefrontaal
Volkswagen stopt met slogan ‘Das Auto’
Volkswagen stopt met de slogan ‘Das Auto’. De reden? Het Duitse automerk...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *