Truckster Eline: “Dit is waar mijn bloed sneller van gaat stromen”

Enigszins verlaat arriveert Eline de Vries bij ‘haar’ Renault Trucks T-Drive. Ze heeft zojuist een bekeuring gekregen, ondanks de ontheffing die achter de voorruit ligt. Ze moest flink trouble shooten om onder de bon uit te komen. Tja, de truck past nu eenmaal niet op de oprit naast haar huis.

Met de truck toert Eline een maand lang door Nederland. De truckster, in het dagelijks leven administratief specialist, is het gezicht van een campagne van Renault Trucks rond de introductie van de T-Drive. De liefde voor trucks ontstond tijdens een vakantie in Zweden waar zij het Volvo-museum in Gotenborg bezocht. “Het begon met de droom om mijn vrachtwagenrijbewijs te halen. Gaandeweg ontstond het idee om de truckbranche verder te verkennen.” Dit doet Eline vanuit haar eigen bedrijf Buro-Eline.

26-9 Eline de Vries Renault Trucks-0003

Trucking Wednesday
Op trucking Wednesday bezoek ik dealers en importeurs, neem interviews af en rijd ik in diverse trucks.” Haar ervaringen legt zij vast in tekst en beeld. Ook merkvertegenwoordiging behoort tot het aanbod. Toen Renault Trucks haar benaderde voor de T-Drive campagne hoefde Eline niet lang na te denken.

Als vrouw in een voornamelijk mannenwereld is ze een opvallende, frisse verschijning. “De branche verandert en daarmee het chauffeursvak ook. Op sommige punten is het fysiek minder zwaar geworden en daardoor misschien weer toegankelijker voor vrouwen.” Eline wil dit graag onder de aandacht brengen, maar ziet zichzelf absoluut niet als boegbeeld voor vrouwen binnen de branche. “Ik doe dit niet voor anderen maar voor mijzelf.”

Truckstop
Haar gewone werk gaat tijdens de campagne gewoon door, maar dan in de avonduren en in het weekend. Deze maand is de truck haar vervoersmiddel, huis en kantoor ineen. Dat betekent dus testen van de sanitaire voorzieningen en overnachten op truckstops. “Onveilig? Via WhatsApp heb ik contact met andere beroepschauffeurs. Mocht ik mij onderweg ergens onveilig voelen dan is er zo iemand in de buurt.”

26-9 Eline de Vries Renault Trucks-0281

Volvo S70
De liefde voor auto’s was er al voor de trucks in beeld kwamen. Haar collectie telt inmiddels zes exemplaren. “Ik vind het heerlijk om na een drukke werkdag in de auto te stappen en over de dijk langs de IJssel te rijden. Dat is voor mij me-time.” Eline stapt dan van haar daily driver over in haar Fiat Barchetta, Saab, Porsche 944 of in de rechtsgestuurde Volvo S70. “Rechtsgestuurd geeft een extra dimensie. Je moet extra goed spiegelen, rechts kijken met inhalen. Het vraagt om anders anticiperen, eigenlijk net als bij het rijden in een truck.”
26-9 Eline de Vries Renault Trucks-0165
Trucks & Cars
Met #wherecarsmeetstrucks laat Eline twee gescheiden werelden samenkomen. Plannen genoeg om uit te werken. Eline veegt een stofje van de T-drive. “Dit is waar mijn bloed sneller van gaat stromen, hier krijg ik energie van.” ‘Find out what drives you, discover your path and enjoy the ride’ is haar credo. Het afscheid eind van deze maand zal haar zwaar vallen. Maar daar denkt Eline nog even niet aan. Zij leeft nu haar droom. En die bekeuring… die zal de pret niet drukken.

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

Volg Eline de Vries op haar roadtrip door Nederland via:
www.renaulttrucksonline.nl/eline
Facebook: Buro-Eline | www.facebook.com/myTdrive
Twitter: @myTdrive

Met dank aan Lars Oosterveen voor de stoere fotografie!

Comments

comments

Written By
More from Reba de Graaf
Mercedes-Benz ontvangt Women’s World Car of the Year award
De stijlvolle Mercedes-Benz S-Klasse was all over winnaar van Women’s World Car...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *