Tekort aan tweedehands cabrio’s in Nederland

tweedehands cabrio's

We kopen minder nieuwe cabrio’s in Nederland. Daarentegen stijgt de verkoop en de import van het aantal tweedehands cabrio’s. Veruit de meeste populaire cabrio occasion is de Fiat 500C. Een auto die overigens geen cabrio mag heten, want het dakje opent als een sardineblikje en heeft geen écht klapdakje zoals een Mazda MX-5 en MINI cabrio wel hebben. Maar hey, wel onwijs in trek bij vrouwen!

Niemand koopt nog nieuw
Het aantal nieuw verkochte cabrio’s daalt dus al jaren in ons land. In 2007 werden er 9.372 nieuwe cabrio’s verkocht, in 2015 waren dat er nog maar 3.797; een daling van maar liefst 59%. Ons bint zuunig!

Vrouwen- versus mannencabriolet
Opvallend detail: Hoewel cabrio’s onder vrouwen vaak populair zijn, is 68% van de gebruikte cabrio’s dit jaar door een man gekocht. Bij de populaire Fiat 500C en MINI Cabrio bestaat de meerderheid van de kopers wel uit vrouwen.

MINI Cooper roadster_

Een tweedehandsje graag!
Op de occasionmarkt is er dus onwijs veel interesse in cabrio’s. In 2015 zijn er in totaal 52.755 gebruikte cabrio’s aan consumenten verkocht. Dat is een groei van 17% ten opzichte van 2007. Door het dalende aantal nieuwe cabrio’s zijn er te weinig om aan de nog steeds grote vraag in de occasionmarkt te voldoen. 

Daarom wordt het aanbod steeds vaker aangevuld met occasions uit het buitenland. In 2015 groeide de import van gebruikte cabrio’s met 16%. In de eerste vier maanden van 2016 zijn er weer 11% meer occasions geïmporteerd dan in dezelfde periode van 2015. Van januari tot en met april zijn er in totaal 1.973 gebruikte cabrio’s uit het buitenland gehaald. Dat is anderhalf keer zoveel als de 1.309 in Nederland nieuw verkochte cabrio’s.

Lees ook:  Next level elektrisch rijden met de nieuwe Peugeot E-3008

Wat zijn de meest populaire cabrio’s om te importeren?

tweedehands cabrio's

En scheelt dat veel geld?
Nou, als je goed onderhandelt kan dat veel geld schelen! De prijs van leuke cabrio’s in Duitsland ligt vaak 10% lager dan in Nederland.
tweedehands cabrio's

Bron: VWE Trendweb
Foto header: corsaitalia.com

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Ford Mustang voorkomt heibel met de buren
Vroammmmmm! Voor velen van ons is er geen mooier geluid om de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *