In de nacht veilig op pad in je eentje: zes tips!

veilig op pad

Midden in de nacht alleen rijden op een verlaten landweggetje kan nogal spooky zijn. Met dit artikel willen wij je niet direct de schrik aanjagen, maar je wel tips geven om je wat veiliger te voelen, mocht er iets gebeuren. Zes tips om veilig op pad te gaan in je eentje:

 1. Bumperklever
  Als je in het holst van de nacht op een stil weggetje een bumperklever hebt, dan kan dat foute boel zijn. Laat je niet afschrikken. Rij gewoon rustig door en zorg dat je eerst in de bewoonde wereld bent voordat je stopt. Ook kun je in de auto de politie uit voorzorg bellen over de bumperklever.
 1. Gat in de weg
  Landweggetjes zijn vaak slecht verlicht en ook het asfalt is niet zo smooth als op de snelweg. Het is daardoor lastig om gaten in de weg te spotten als het donker is. Stel je raust toch met sneltreinvaart door een kuil, zorg dan dat je stopt bij een huis of tankstation en controleer daar of de schade beperkt is gebleven. Ook kun je de ANWB altijd bellen voor hulp.
 1. Gesloten
  Stel je krijgt wel pech onderweg op een afgelegen en donker weggetje, sluit dan alle ramen en deuren goed. Bel de pechdienst en zorg dat een familielid of vriend weet waar je uithangt. Jouw locatie deel eenvoudig via GoogleMaps.
 1. Veilig parkeren
  Ben je van plan om na een avondje stappen in het holst van de nacht alleen terug te rijden? Parkeer dan vooraf je auto in een goed beveiligde buurt of parkeerplaats. Het liefst een plek met veel camera’s in de buurt. Houd bij terugkomst je sleutels klaar maar ontgrendel de auto niet op afstand, pas als je bij de auto bent. Stap in, vergrendel de auto direct weer en rij relaxed weg.
 1. Anderen helpen
  Dit klinkt heel raar als je altijd voor anderen klaar staat. Maar niet iedereen met pech onderweg heeft ook daadwerkelijk panne. Soms zijn het gewoon slimme oplichters die je op een parkeerplaats aanspreken en vragen of ze wat geld van je kunnen lenen om de auto te repareren. Hier worden zelfs kleine kinderen voor ingezet. Vertrouw je gut-feeling hierin en bij twijfel: geef NOOIT geld!
 1. Waardevolle spullen
  Laat je sleutels nooit in de auto slingeren, ook al loop je even weg voor een klein boodschapje bij de bakker. Vergeet ook niet je laptop en andere waardevolle spullen uit de auto te halen. Dieven hebben namelijk speciale apparatuur waarbij ze van buiten na kunnen gaan of je geliefde Macbook erin ligt of niet. Daarvoor hoeft de laptop niet eens in het zicht te liggen.
Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Mercedes viert 50 jaar AMG met de beste speelgoedauto ooit
Mercedes-AMG viert zijn vijftigste verjaardag dit jaar! Dit wordt natuurlijk groot gevierd,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *