2017 Pirelli-kalender, onze favoriet: Robin Wright!

2017 Pirelli-kalender

Al 50 jaar maakt bandenfabrikant Pirelli jaar in jaar uit kalenders met naakte topmodellen waar veel mannen helemaal wild van worden. En vrouwen stiekem ook (knipoog). Maar tijden veranderen. Want evenals in 2016 toont de 2017 Pirelli-kalender een sterrencast aan bijzondere vrouwen mét kleren aan en zonder make-up!

‘Emotional’ is de titel van deze Pirelli-kalender voor 2017. Het doel van fotograaf Peter Lindbergh was de ziel van de vrouw bloot te leggen, waardoor de vrouw eigenlijk pas écht naakt is. Vandaar de titel ‘Emotional’. En de sterrencast die stond te popelen om door deze beroemde fotograaf gekiekt te worden is niet mis! Ga er maar even voor zitten: Robin Wright, Julianne Moore, Penélope Cruz, Helen Mirren, Kate Winslet, Charlotte Rampling, Nicole Kidman Uma Thurman. In de categorie ‘iets jonger’ worden Alicia Vikander, Léa Seydoux, Rooney Mara, Lupita Nyong’o, Zhang Ziyi en Jessica Chastain op de camera vastgelegd. De wildcard ging dit jaar naar Anastasia Ignatova, een professor politicologie aan een universiteit in Moskou.

Lindbergh: “Beauty today is really twisted, for commercial reasons, so people think beautiful is what you see in advertising and in magazines—all these retouched women. You have to be perfect, you have to be thin, you have to be young—you have to be all this, and this is bullshit. It’s so awful, and this image of beauty is imposed on people for commercial reasons, because you can’t make money [if] you say to someone, ‘You know what, you’re beautiful the way you are.”

Deze week werden de eerste beelden én behind-the-scenes-video gepubliceerd waarin de Hollywood actrices zelf vertellen hoe het is om voor de lens van fotograaf Peter Lindberghs lens te staan, zonder make-up (al hebben wij stiekem twijfels bij Nicole Kidman). De kiekjes zijn prachtig!

 

Onze favoriet Robin Wright. En die van jou?

Lees ook:  De Volvo XC40 uitgeroepen tot Zakenauto van Jaar 2024

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Topatlete Dafne Schippers spot je in een Porsche Macan!
Als snelste vrouw van Nederland kun je natuurlijk niet gezien worden in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *