5 Twitter accounts die je moet volgen als F1 fan!

F1 Fans

Twitter, hét social media kanaal waar je in 140 tekens je boodschap kwijt kunt. En voor mij het medium om snel op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. Zo ook tijdens een Formule 1 weekend. Door Twitter voelt het bijna alsof ik in de paddock loop. Ik blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen (en roddels), krijg links naar achtergronden en analyses en lees snel de reacties van de teams en coureurs. Daarnaast zijn sommige Twitter accounts gewoon erg grappig. Ik deel met jullie daarom graag mijn top 5 van Twitter accounts die je MOET volgen als je Formule 1 fan bent (in random volgorde)!

  1. Will Buxton – @thebuxtonblog

Will Buxton is een freelance motorsport journalist. Hij is momenteel de F1 pitreporter voor de Amerikaanse tv-zenders met F1-uitzendrechten. Hij tweet uiteraard het laatste nieuws en in de aanloop naar een F1 weekend maakt hij duidelijk hoe het ervoor staat met de coureurs, de teams en het circuit. Compleet met foto’s van nieuw asfalt of een aangepaste bocht. Ook voor een duidelijke mening over dat laatste nieuws (en wat typisch Britse droge humor) ben je bij Buxton aan het juiste adres.

  1. Adam Cooper – @adamcooperF1

Adam Cooper is een F1 journalist pur sang. Hij is al sinds 1994 aanwezig bij elke GP! Net als Buxton kun je op het Twitteraccount van Cooper terecht voor het laatste nieuws. Maar Cooper deelt ook geweldige achtergronden en analyses die hij schrijft voor motorsport.com. Zo deelde hij gisteren nog zijn artikel “Can Liberty solve the F1 problem Ecclestone couldn’t?”. Volg Cooper voor uitgebreide artikelen vol Formule 1 inzichten.

  1. Jack Plooij  – @jackontracks
Lees ook:  Afleidingen in het verkeer kunnen je duur komen te staan

Voor een wat luchtiger verslag vanuit de paddocks en pitstraten moet je bij de pitreporter van Ziggo zijn! Het twitteraccount van Jack Plooij is eigenlijk precies zoals hij ook verslag doet voor en tijdens de uitzendingen: snel, grappig en met veel aandacht voor Max Verstappen. Plooij plaatst korte tweets met veel foto’s en neemt ons zo mee in de wereld achter de hekken. Zeer vermakelijk om te volgen!

  1. Fake Charlie Whiting – @charlie_whiting

Last maar zeker not least is het briljante account van Fake Charlie Whiting. De naam zegt het al: dit account doet alsof het Charlie Whiting is en achter de knoppen bij Race Control zit. Onder die noemer geeft hij werkelijk hilarisch commentaar op de gebeurtenissen voor, na en tijdens de race. Goed voor een grappige noot tussen alle serieuze accounts en een absolute must follow!  

  1. Sky Sport F1 – @SkySportF1HD

Oke dit is geen persoonlijk Twitter-account, maar als F1 fan mag je het account van Sky Sports niet missen. Want als je denkt dat Ziggo het groots aanpakt dan moet je voor de gein eens kijken naar de programma’s van Sky Sport tijdens een F1 weekend! Uren vol voor- en nabeschouwingen, analyses (met grote touchscreen schermen om bochten en inhaalacties frame voor frame te kunnen bekijken) en interviews vanuit de paddock (met o.a. Martin Brundle, Simon Lazenby en Damon Hill ). En dat wordt ook allemaal gedeeld op Twitter. Daarnaast kun je na de race vragen stellen aan ‘lead commentator’ David Croft door te tweeten met #askcrofty. Sky Sports deelt al die vragen en antwoorden op hun account. Het is altijd interessant om te lezen welke vragen er gesteld worden en wat Croft’s deskundige (doch enigszins sociaal wenselijke) reactie daarop is. En als bonus krijg je ook nog eens direct te zien wanneer Ted’s Notebook online staat!

Lees ook:  Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

Naast deze vijf accounts ben je natuurlijk verplicht om alle twitteraccounts van de teams en coureurs te volgen. Nadeel is dan wel dat je tijdens de race vaak veel tweets met dezelfde inhoud voorbij ziet komen. Zo zag ik van letterlijk alle teams een tweet verschijnen dat er nog een opwarmronde kwam tijdens de start van de GP van Australië. Maar daar moet je dan maar even doorheen scrollen.

De tweets zijn trouwens af en toe best hilarisch. Vooral tijdens een F1 weekend. De teams reageren namelijk best vaak (en met humor!) op elkaar. Zo tweette Renault bijvoorbeeld over de rook uit de auto van Grosjean tijdens de GP van Australie: “Our neighbours are a tad smokey there… is it BBQ time already?”

Dus: stof je Twitter account af of maak er een aan zodat jij optimaal geïnformeerd de GP kan gaan volgen! En vergeet en passant ook niet @femmefrontaal @manonpleiter (auteur artikel) en @autolicious (Evelin) te volgen (knipoog)!

Comments

comments

Written By
More from Manon Pleiter
Formule 1 test coureur Susie Wolff hangt haar helm aan de wilgen
Susie Wolff, sinds 2012 als test coureur verbonden aan Williams, heeft vandaag...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *