Verkeersschade melden 

Schade bij een verkeersongeval is dan misschien niet het ergste dat je kan overkomen in een voertuig op de openbare weg, het is wel belangrijk dat die schade gemeld wordt om geen misverstanden tussen de betrokken partijen te veroorzaken en er financieel niet te veel onder te lijden. Verkeersschade melden is eenvoudig en efficiënt, en verzekert dat er duidelijkheid bestaat en gerechtigheid geschiedt bij verkeersschade.

Bij het vermelden van schade is het doel om bedrijven en consumenten snel een eenvoudig ongedekte maar verhaalbare- schade af te wikkelen. Als je auto beschadigd is geraakt maar de kosten die ermee gepaard gaan worden niet door je verzekering gedekt, dan is beroep doen op een speciale service van belang, bijvoorbeeld Flyct.nl.

Hoe meld ik schade?
Eerst en vooral moet je de gedane schade vermelden door middel van een formulier, waarna je al snel te horen krijgt of de schade verhaald zou kunnen worden. De tegenpartij wordt eveneens aansprakelijk gesteld voor de beschadigingen, en je wordt geholpen bij het kiezen van een goede hersteller. Zo hoef je je daar in elk geval geen zorgen meer om te maken.

Belangrijk bij het vermelden van schade
Het vermelden van schade klinkt dan wel eenvoudig, het is belangrijk rekening te houden met bepaalde zaken. Zo dient het formulier correct ingevuld te worden om misverstanden te vermijden en een zo goed mogelijke beschrijving van het voorval te kunnen geven. Enkele tips bij het invullen van een schadeformulier:

De voorkant van het formulier dient door jezelf (alsook de andere partij) ingevuld te worden om misverstanden te vermijden. Hierbij is de volgende informatie van belang:

Lees ook:  The Women's World Car of the Year: How Women Are Changing the Auto Industry

– een schets van de situatie
– de schade zo nauwkeurig mogelijk vermelden
– de kentekens van beide auto’s noteren
– tenslotte de verzekeringsgegevens van het formulier overnemen

Op de achterkant van het formulier dienen tenslotte eventuele gezondheidsklachten ingevuld te worden. Denk hierbij aan gelopen letsels. Bezoek hiervoor vooral de huisarts of een specialist. Op die manier liggen deze klachten vast in het medische dossier, en kan van belang zijn om een eventuele letselschadevergoeding te claimen!

 

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Mazda CX-30: De mooiste cross-over van de klas?
Mazda liet mij onlangs in het Duitse Frankfurt kennismaken met een newbie...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *