De nieuwe Fiat 500 Anniversario: Oeh, die is schattig!

Het is feest. Eén van de meest schattigste auto’s ever is namelijk 60 jaar geworden. Dat wordt gevierd met een extra feestnummer: de Fiat 500 Anniversario. Maar ook met een permanente plek voor de klassieke 500 in de collectie van het MoMA. het Museum of Modern Art, in New York.

In tegenstelling tot de andere 500-modellen is de originele Fiat 500 en het eerste retromodel trouw gebleven aan zichzelf. Ik weet nog dat de nieuwe Fiat 500 in 2007 werd geïntroduceerd. Die. Moet. Ik. Hebben. Dacht ik toen. En ook gehad, tot 2010. De klassieke 500 blijft nog altijd een droom…

Nu jaren later, nu de Fiat 500 echt een confectieauto is geworden en bij menig huishouden op de stoep staat, is het de uitdaging om de 500 extra speciaal te maken. Dat was al gelukt met de limited versie van de Fiat 500 Riva (Riva, is de Rolls Royce onder jachten). Maar dat flikt Fiat zeker ook met 500 Anniversario. Cuteness on wheels is back!

De Fiat 500 Anniversario is te krijgen in twee nieuwe lakkleuren: ‘Sicilia Orange’ en ‘Riviera Green’. Beide geïnspireerd op de klassieke 500. Deze twee kleurtjes zou ik wel willen zoenen! Verder I love de chromen accenten op motorkap en spiegelkappen, de historische Fiat-logo’s en 16-inch lichtmetalen velgen in vintage stijl met een vette knipoog naar de oer-500. Fiat biedt als alternatief velgen aan die doen denken aan klassieke spaakwielen. Op de achterzijde is cursief ‘Anniversario’ aangebracht. Ook binnenin is het smullen, al dressed up, zijn er nieuwe stoelen voorzien van stoffen bekleding met horizontaal streepjesmotief. Met her en der biesjes en gestikte 500-logo’s op de stoelen die ook nog eens overeenkomen met de lakkleur.

Lees ook:  Mazda2 Hybrid (2024): Is twinning ook echt winning?

Wat kost deze speciale versie?
Voor een 500 Anniversario TwinAir Turbo 80 moet je minimaal € 19.095 neerleggen. Ga je all the way ‘Dolce Vita’ voor een 500C (=cabriolet) Anniversario TwinAir Turbo Dualogic, dan tel je al snel € 21.095 neer op de toonbank.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Porsche 911 Carrera T: Pure pleasure
Dat het rijden van een Porsche net zo verslavend is als een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *