Verkeersregels in het buitenland: regels die je moet kennen voor je aan je roadtrip begint

verkeersregels in het buitenland

Laten we eerlijk zijn, wij kunnen iedere dag van het jaar met een grote glimlach aan een roadtrip beginnen. Maar, als het er op aan komt is de zomer toch wel het perfecte seizoen om er met de auto op uit te gaan. En daar kunnen wij Nederlanders dan ook wat van, want de auto is nog steeds een van de meest gebruikte vervoersmiddelen tijdens de vakantie. Zodra je de grens over gaat veranderen de verkeersregels vaak wel. Ga je binnenkort op vakantie met de auto, dan kun je een dikke boete voorkomen door eerst even goed de regels te lezen. Wij helpen een handje, dit is wat je moet weten over deze vijf populaire vakantielanden.

Duitsland

Bij onze oosterburen verandert er gelukkig niet erg veel waardoor we onverwacht met hoge boetes komen te zitten. Wel handig om te weten is dat kinderen een eigen paspoort nodig hebben, een beschrijving in die van de ouders is al een paar jaar niet genoeg meer. Als je in een leenauto rijdt is het verstandig een machtiging mee te nemen en zolang zowel caravan als auto verzekerd zijn zit je goed.

Verenigd Koninkrijk

Onze westerburen zijn wat verkeersregels betreft een stuk strenger dan de Duitsers. Ze werken met een puntensysteem dat ook voor buitenlanders geldt; te veel punten en je mag er een halfjaar niet rijden. Daarnaast kan een boete die niet binnen 28 dagen betaald wordt leiden tot een waarborgsom van 600 GBP (oeps).

Frankrijk

Frankrijk is en blijft een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Misschien een goed idee voor een kleine opfriscursus. Tijdens het rijden andere handelingen uitvoeren zoals even een slokje water nemen is verboden. Zelf bellen door middel van oortjes of een Bluetooth gadget kan leidden tot een boete. Ook wel apart: liften is op de meeste plekken verboden en een doorgetrokken streep mag je niet eens aanraken met je wielen.

Lees ook:  Renault 5 E-Tech Electric: de retrocar die je wél wilt hebben

Spanje

Frankrijk en Spanje lijken erg op elkaar op het gebied van verkeersregels. Ook in Spanje mag de bestuurder absoluut geen andere handelingen uitvoeren tijdens het rijden. Waar je in Frankrijk niet op teenslippers mag rijden, krijg je in Spanje een flinke boete als je betrapt wordt op blote voeten (600 euro).

Italië

Het land van pasta en cappuccino’s kent een aantal vrij specifieke regels. Zo zijn er historische stadsgedeelten waar je absoluut niet mag komen met de auto, maar laat je niet voor de gek houden want bewoners mogen dit dan weer wel. Er zijn ook aardig wat regels over voorrang geven, kernwoord; geduld 😉

Stap je binnenkort in de auto, op weg naar een van deze of een ander land, lees dan dus even goed de regels door! Dit kan je aardig wat geld en onnodige ongelukken besparen. 

Happy roadtripping!

Bron: anwb

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Liefde voor auto’s of in de auto? Misschien wel allebei…
Happy V-day! Of je nu gelukkig in een relatie zit of single...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *