Op het circuit met de Audi R8 V10 Plus!

Dit zijn de betere woensdagavonden: met een Audi R8 V10 Plus het TT Circuit van Assen op. Een droom voor iedereen met liefde voor de Audi R8. En ik mocht hem van mijn bucketlist afvinken!

Fastlap

Audi nodigde mij uit voor de Audi Sports Car Experience. Een programma speciaal voor zowel klanten, als fans van Audi om de raceskills een flinke boost te geven. Voor mij stonden de Audi R8 V10 Plus klaar om zelf in te racen én de RS3 LMS voor een fast lap met een coureur.

Raketsnelheid

Los van het waanzinnige design (het is echt een eyecatcher!), gaat mijn hart sneller kloppen als ik de motor hoor brullen van de V10 Plus. En die Plus staat NIET voor extra hoge instap. Nee, die staat voor tientallen pk’s meer dan de kuch normale V10. In totaal heb ik dus 610 pk tot mijn beschikking en in raketsnelheid ga ik van de 0 naar 100 in nog geen 3 seconden. Een mooiere avond bestaat niet!

Opwinding

Vergezeld met een plens hemelwater heb ik vijf waanzinnige rondjes gescheurd in deze bucketlistcar. En ook nog eventjes vies uit de bocht gedrift, maar ik hield hem (yeah!!). Alleen maar hulde voor het atmosferische blok in de Audi R8 V10. Heerlijk om deze auto richting de toerenbegrenzer te jagen. Alles in deze auto is intens. Hoe sneller je rijdt, hoe indrukwekkender hij wordt. Je minnaar moet van goeden huize komen, wil hij het van de R8 winnen 😉

Uit de bocht

Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld in de R8, zelfs niet toen ik één seconde te laat remde voor een chicane. Daarvoor heeft hij onwijs veel grip en tractie. Gretig en gecontroleerd. De R8 heeft quattro vierwielaandrijving met kracht die variabel naar de voor- en achteras kan worden gestuurd.
Ik kan er nog eindeloos over doorpraten, want hij is oh zo mooi om te zien en oh zo waanzinnig gaaf om te besturen. Deze kan doorstrepen van mijn bucketlist. Rest nu nog de foto’s van meesterfotograaf Frits van Eldik.

Mis niets meer van FemmeFrontaal

Meld je hier aan voor onze Nieuwsbrief!
Lees ook:  De vernieuwde Škoda Octavia (2024): Improvement in the details

Comments

comments

More from Odiel Mennink
MINI John Cooper Works is back!
De MINI John Cooper Works is terug! Wel een stukje dikker en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *