Nissan viert 50 jaar Z en GT-R groots in New York

Nissan 50 Anniversary Edition 370Z

Nissan viert dubbel feest met twee vijftigjarigen: de iconische Z en de brute GT-R. Het merk lanceerde van beide modellen een jubileumeditie. En op de Auto Show in New York (19-28 april) waren ze te bewonderen!

Nissan 370Z 50th Anniversary Edition

In 1970, na het debuut van de BRE 240Z, werd Nissan/Datsun al snel één van de succesvollere merken in de Amerikaanse autosport. In de afgelopen vijf decennia heeft het merk dan ook duizenden overwinningen op zijn naam weten te zetten. Dat moet natuurlijk gevierd worden en dus is deze indrukwekkende Nissan 370Z een eerbetoon aan de #46 Brock Racing Enterprises Datsun 240Z, oftewel de auto die met John Morton achter het stuur meerdere SCCA National Championships won.

De 370Z jubileumeditie werd voor het eerst met de wereld gedeeld tijdens de Auto Show van New York op 24 april, dezelfde stad waar de originele Datsun 240Z een halve eeuw geleden haar debuut maakte.

Nissan GT-R 50th Anniversary Edition

Tijdens de Auto Show in New York werd ook de indrukwekkende jubileumeditie van de Nissan GT-R met de wereld gedeeld. De speciale uitvoering van de auto staat stil bij vijftig jaar Nissan GT-R. Geïnspireerd op de kleurschema’s van de Japanse GP-raceklasse – waarin de originele GT-R enorm succesvol was – wordt deze editie geleverd in drie unieke, two-tone heritage-kleurstellingen.

De 565 pk sterke V6 24-kleps benzinemotor met twee turbo’s die we gewend zijn van de GT-R lijk de ultieme droom. Toch wist Nissan er nog een schepje bovenop te gooien met de toepassing van nieuwe turbo’s die de respons van de motor bij lage toeren verbeterd.

Lees ook:  Déze SUV wint de Women's Worldwide Car of the Year Award 2024

Nissan GT-R NISMO 2020

Ook de nieuwe Nissan GT-R NISMO modeljaar 2020 werd tijdens de autobeurs in New York bekend gemaakt.

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
5 x elektrisch rijden in stijl
Elektrisch rijden is al een paar jaar niet nieuw meer; steeds meer...
Read More
0 replies on “Nissan viert 50 jaar Z en GT-R groots in New York”