Chevrolets eerste mid-engine Corvette

Je leest het goed: Chevrolet kondigde de productie van zijn allereerste mid-engine Corvette aan! Deze 2020 Stingray Corvette is niet alleen een samenvatting van Chevrolets beste eigenschappen, maar belooft ook een nieuw level in performance, technologie, vakmanschap en luxe.

Bekende layout, maar beter

De layout van deze nieuwe Corvette zal niet afdoen aan het model waar we allemaal voor vielen. Ook de 2020 Stingray is nog net zo comfortabel en thrilling als we van Corvette gewend zijn. Het merk maakt grote beloftes: “Hij ziet er uit als een Corvette, hij voelt aan als een Corvette, maar hij rijdt beter dan elke andere Corvette ooit!’, stelt GM President Mark Reuss.

Maar welke verbeteringen zouden de rijervaring zo veel geweldiger moeten maken? Dankzij de verbeterde layout zou het gewicht van de 2020 Stingray nog beter verdeeld zijn dan dat van zijn voorgangers. In deze nieuwe layout zit de bestuurder ook nog meer naar voren, bijna boven op de voorwielen, wat het gevoel van controle vergroot en de reactietijd zou moeten verkorten. Het hart van deze nieuwe Stingray is Chevy’s next-generation 6.2-liter V8 motor, die een bescheiden 495 pk moet gaan opleveren. Daarmee legt dit mid-engine monster de 100 km/u sprint ook sneller af dan alle Corvettes voor hem; namelijk in minder dan drie seconden – met dank aan het optionele Z51 Performance Package.

Nieuwe Corvette, nieuwe look

Het exterieur van de 2020 Stingray is bold en futuristisch; een look die aansluit bij het vermogen van deze mid-engine Corvette. Glad, strak en een atletisch is waar het merk voor ging bij de 2020 Stingray. De lijnen lopen zo vloeiend in elkaar over dat het zelfs lastig is om te zien waar de deur precies zit. Deze gloednieuwe Corvette komt in twaalf kleuren.

Lees ook:  Wil je weten: dit zijn de kandidaten voor WWCOTY 2024 

Ook het interieur is opnieuw onder de loep genomen en verbeterd. De futuristische feel – die een grote rol speelde bij het ontwerpen van de buitenkant – is ook binnen verder doorgevoerd. Zo vind je in het interieur veel metalen, aluminium en carbon elementen terug. Behalve in de hand gemaakte stoelen, die zijn van prachtig leer gemaakt. Voor het interieur kun je kiezen uit zes kleurenthema’s met zes aparte kleuren voor de riemen en de naden van het leer.

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Rolls-Royce Cullinan: showstopper
De Rolls-Royce Cullinan is vernoemd naar de grootste diamant ooit gevonden, die...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *