Ben Pon overleden op 82-jarige leeftijd

Ben Pon is vandaag op 82-jarige leeftijd overleden. Ben Pon – ook wel bekend als Mr. Porsche – werd in 1936 geboren in Leiden. Hij is de zoon van Ben Pon sr., de oprichter van het welbekende familiebedrijf Pon Holdings.

Directeur van Pon Porsche Import

Van 1965 tot en met 1988 was Pon directeur bij Pon Porsche Import. Hij zette zich actief in voor de verzelfstandiging en professionalisering van de Nederlandse Porsche-activiteiten en de uitbreiding van het dealernetwerk. Hij was vooral nauw betrokken bij de Porsche-activiteiten van dealerbedrijf Autopon in Amsterdam. Ongeveer twintig jaar lang zette hij zich in voor de opbouw van de Porsche-organisatie in Nederland. De liefde voor Porsche én het familiebedrijf bleef altijd bestaan.

Oudste Nederlandse Formule 1-coureur 

In 1961 startte zijn loopbaan als autocoureur voor Porsche toen hij op de Nürburgring debuteerde. In datzelfde jaar reed hij drie races in het FIA GT kampioenschap en in 1962 maakte hij zijn debuut in de Formule 1 op Zandvoort. Hij was met zijn 82 jaar de oudste Nederlandse Formule 1-coureur doe nog in leven was.

Toen in augustus bekend werd dat de Formule 1 in 2020 terug zal keren op circuit Zandvoort, werd Pon sponsor van het evenement en was het vanzelfsprekend dat de hoofdtribune tijdens de Dutch Grand Prix tot de ‘Ben Pon Tribune’ omgedoopt zou worden. Helaas zullen we volgend jaar niet het genoegen hebben om Ben nog een ronde over het circuit te zien maken.

Comments

comments

Lees ook:  Met deze auto kun je ook drijven: de YANGWANG U8
More from Rowan Peperkamp
Lotus Eletre S: vorstelijk vertoeven
Lotus is het volgende merk dat afstapt van haar snelle, lichte sportauto-geloof...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *