Vol vertrouwen een tweedehands auto kopen met de WhatsApp Auto Assistent

Nog niet eerder werden er in tien maanden tijd meer dan een miljoen tweedehands auto’s verkocht. Iedereen wil een auto. En toch blijkt dat we een auto niet zomaar aanschaffen. Tweederde van de Nederlanders vindt de aankoop van een tweedehands auto namelijk erg spannend, en is bang voor een kat in de zak.

Om dat laatste te voorkomen doen we alsof we alles weten van auto’s of schakelen we vrienden of familie in voor eerste-hulp-bij-auto-kopen. Uit onderzoek van Marktplaats komt naar voren dat bijna een kwart van de Nederlanders zich  slimmer voordoet bij de aanschaf van een tweedehands auto, dan hij of zij werkelijk is. En maar liefst 36 procent van de Nederlanders heeft simpelweg geen idee wat hij of zij koopt.

Schone schijn

Of het nu vanwege gezinsuitbreiding is of de lange levertijden van nieuwe auto’s vanwege het wereldwijde chip tekort, al sinds de corona-pandemie blijkt er een enorme vraag te zijn naar tweedehands auto’s. Een auto voor de deur is alleen een grote investering, en niks doet meer pijn dan een stevige miskoop. Om dat te voorkomen gedragen we ons tamelijk bijzonder bij de aankoop van een auto. Wellicht herken je je erin?

De Kritische Blik

Vooral mannen zijn hier een ster in want 68% van de heren vindt van zichzelf dat hij beschikt over een uitstekend oog voor detail als het gaat om auto’s. Vrouwen zijn met 49% een stuk bescheidener over wat ze weten over auto’s.

De Fake It Till You Make It Attitude

Ook in het aankoopproces van een auto bluft de Nederlander zich er doorheen. Bijna een kwart van de Nederlanders doet namelijk alsof ze verstand hebben van auto’s, maar het eigenlijk niet hebben.

Lees ook:  Next level elektrisch rijden met de nieuwe Peugeot E-3008

De Bullshit Radar

Gelukkig nemen we andersom niet alles aan voor waar, want tweederde van de Nederlanders zegt niet gevoelig te zijn voor uitspraken van de autoverkoper die de hem of haar onder druk zet.

De Doe Jij Het Maar

Waar je geen verstand van hebt, besteed je uit, toch? 26% van de vrouwen geeft aan iemand anders de aankoop van de auto te laten regelen. Mannen daarentegen klaren het klusje liever zelf, 8% besteed het slechts uit.

Gelukkig geeft 62% van de Nederlanders eerlijk in dit onderzoek aan dat ze geen idee te heeft hoe het hoe het werkt, een auto kopen.

Vraag het de WhatsApp Auto Assistent

Om nou elke keer je verre neef, autogekke zus of lieve vader elke te vragen om je te helpen bij de koop van een auto, is ook zo wat. En omdat niet iedereen die een auto koopt acteur is, zich door de koop heen bluft, heb je nu de mogelijkheid om via Marktplaats een hulplijn inschakelen: de WhatsApp Auto Assistent. Echte experts van de redactie van Auto Review en auto-kenners van Marktplaats die paraat staan om je advies of het nu wel of niet verstandig is wat je wil kopen. We hebben het telefoonnummer voor je: 06 85393280.

Header: Rowan Peperkamp van FemmeFrontaal, fotograaf Lars Oosterveen.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Verliefd op de nieuwe Jaguar F-Type Coupé
Wat een beauty! Wederom. Na de Jaguar F-TYPE cabriolet staat vanaf vandaag...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *