Beep Beep Beep Da Da Da

“Beep beep beep beep beep beep beep go the horns in the cars in the street…”Als ik dit pure en serene liedje van Simone White hoor, denk ik direct aan de wonderschone witte Audi R8...

“Beep beep beep beep beep beep beep go the horns in the cars in the street…”Als ik dit pure en serene liedje van Simone White hoor, denk ik direct aan de wonderschone witte Audi R8. Als in een hypnose dompel ik me onder in het verslavende deuntje van Miss White en fantaseer ik over deze supercar. Achterblijvend met de obsessieve gedachte: “Ik wil het. Ik wil het. Ik wil het.” Audi heeft het begrepen. De R8 heeft met ‘The Beep Beep Song’ een heus lijflied gecreëerd.

Een auto is meer dan alleen een vervoersmiddel dat je van A naar B brengt. Het is je geliefde die je niet in de steek laat. Een beestje waar je je aan hecht. Het gemotoriseerde huisdier geeft weer waar je voor staat in het leven. Zo rijdt digital native Nalden stilzwijgend, in een cirkel van 100 kilometer rond Amsterdam, in de StarTrek-variant van de elektrische auto’s, de Tesla. En tourt digital immigrant advocaat Bram Moszkowicz, met 160 watt Quincy Jones al schallend uit de boxen, ontspannen in zijn benzinesnuivende infame Britse proletenbak, de Aston Martin. Iedereen weet dat je van bepaalde nummers harder of zachter gaat rijden. Vaak wordt er in de trant van ‘bloeddrukverhogende’ of ‘kalmerende tracks’ over geschreven. Waarbij “Insomnia” van Faithless bij mij steevast zorgt voor een loden rechtervoet op het gaspedaal. Met als gevolg dat ik daarna bewust de “Three little birds” van Bob Marley opzet om mijn hyperactiviteit achter het stuur te temperen en in te ruilen voor een relaxte glimlach. Maar wat zegt muziek nu in relatie tot het uiterlijk en de performance van een auto? Zoals Audi dat in haar campagne met ‘The Beep Beep Song’ heeft getracht met de magnifieke R8? Een middagje kruisbestuiving met een ware muziekkenner levert de volgende lijfliedjes voor bolides op:

Lees ook:  Afleidingen in het verkeer kunnen je duur komen te staan

‘Meest sexy auto’s’ allertijden (Bron: TopGear 2010)
1) Fiat 500: Italiaans snoezig en sexy rugzakje met een vrouwelijk design en eigentijds karakter. “You sexy thing (I believe in miracles)” door Hot Chocolate.
2) Aston Martin DBS: Atletisch gespierde charmante Britse benzineslurpende natte droom voor iedere man in het bezit van ‘oud geld’. “If I were a rich man” door Fiddler on the roof.
3) Maserati Quattroporte: Bruut klinkend en onwijs snelle comfortabele Italiaanse familieauto voor de aristocraten onder ons. “La donna è mobile” door Luciano Pavarotti.

‘Meest verkochte auto’s 2010 in Nederland’

1) Volkswagen Polo: Duitse en betaalbare enigszins saaie maar comfortabele auto voor de man (of vrouw) van de straat. “Da Da Da” door Trio.
2) Peugeot 107: Franse jeugdige en überzuinige rolschaats op wielen waarvan, mede dankzij haar Franse flair, duizend in een dozijn verkocht zijn. “Non, non, rien n’a change” door Les Poppys.
3) Toyota Aygo: Voor Japanse maatstaven trendy rolschaats op wielen waarvan er, mede dankzij haar aanschafprijs, ook duizenden als hete broodjes over de toonbankzijn gegaan. ”Tamagotchi song” door Daze.

Goedgekeurd door FemmeFrontaal
1) Jaguar XKR:
De Britse versie van de prins op het grijze asfalt waarin pure esthetiek met 510 pk porno is verwerkt. Alleen bereikbaar voor de Young Urban & Wealthy Professional. “Lets get it on” door Marvin Gay.
2) BMW M3: Van Duitse makelij prinswaardig en imponerend scheurmonster voor de welgestelde zakenman die houdt van ordinair en onevenaarbaar planken. “Smack my bitch up” door Prodigy.
3) Alfa Guilietta: Italiaanse klasse met vrouwelijke rondingen die je met je ziel koopt. Mooiste en snelste auto in haar klasse. “Born this way” door Lady Gaga.

Lees ook:  Hoe kun je een Univé autoverzekering afsluiten die bij je past?

Gepubliceerd op AutoVisie.nl, juni 2011

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Emeli Sandé schrijft songtekst voor nieuwe Jaguar XE
Waar word jij blij van? Wat stimuleert je? Kortom: “What makes you...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *