Monte Carlo in ‘t Gooi

Rally’s alleen voor mannen? Welnee! Neem een groep enthousiaste, mooi uitgedoste dames, een parkeerplaats vol glimmende auto’s, een route langs de mooiste weggetjes door het Gooi en je hebt alle ingrediënten voor een heuse ladiesrally.

Rally’s alleen voor mannen? Welnee! Neem een groep enthousiaste, mooi uitgedoste dames, een parkeerplaats vol glimmende auto’s, een route langs de mooiste weggetjes door het Gooi en je hebt alle ingrediënten voor een heuse ladiesrally.

De rallytoertocht start in hotel Hilton Royal Parc Soestduinen. We bladeren alvast door het routeboek en dan volgt de briefing voor het bolletje-pijltje kaartleessysteem. Want dat snapt niet iedere dame. Equipe Paparazzi krijgt het er warm van. Zij rijden mee met een oude eend. Dat wordt flink rekenen voor de dames.

Van Volvo Amazon tot Ferrari, het percentage geleende auto’s is hoog. We spotten zelfs onze favoriet, een Nissan Figaro. Maar ook deze blijkt voor de gelegenheid gehuurd.
Equipe FemmeFrontaal start vandaag in een Mini Cooper S Roadster. Ook geleend. Van Mini Nederland. We treffen het want het is uitstekend cabrio-weer. De Mini wordt voorzien van startnummer en dan gaat de rallytoertocht daadwerkelijk van start.
Het wordt ons al snel duidelijk waarom er ook wel van een behendigheidsrit wordt gesproken. Want het valt niet mee, de route lezen, vragen beantwoorden en afbeeldingen herkennen. Dit komt aan op concentratie, teamwork, multitasking, daar waar wij vrouwen over het algemeen goed in zijn. Al snel krijgen we de smaak te pakken en speuren we fanatiek naar herkenningspunten om de opdrachten te kunnen voltooien.
Na 18 km is de eerste stop is bij Theetuin Eemnes. “Moeilijk!”, roept een dame die voorzien van kop thee en amandel-peermuffin de theetuin binnen stapt. Hier en daar worden de eerste vragen besproken en antwoorden vergeleken. Geniepig schermen wij ons blaadje af, wij delen niets! Eigenlijk hebben we helemaal geen tijd om thee te drinken. We laten onze muffin staan en snellen naar onze Roadster. Ook al is snelheid van ondergeschikt belang tijdens de rallytoertocht, we moeten door.

Lees ook:  Vastberaden op het ijs met de Volvo EX30

De huizen van verschillende BN’ers maken deel uit van de opdrachten. Zo gluren we over de schutting bij Gordon, Linda de Mol, Joop van de Ende en Marco Borsato.
‘Ha, het woonwagenkamp van de familie van Frans Bauer in het Gooi’. We parkeren onopvallend achter een container en noteren de straatnaam van het woonwagenkamp. Eén, twee, drie rallyauto’s zien we passeren. Zonder dat ze doorhebben dat hier het antwoord te halen is. Mooi! Ook van rallyvolgers moet equipe FemmeFrontaal niets weten. Dus rijden we een extra ronde om een rotonde of trappen we het gaspedaal flink in om ze van ons af te schudden.
Na de lunch bij De Turfloods in Naarden Vesting vervolgen we onze route over dijkjes, langs weilanden en jachthavens, door bossen en recreatiegebieden. We komen tot de conclusie dat een cabrio toch wel een vereiste is voor een zonnige rallydag als deze. We zwaaien en toeteren wat af naar de bootjesmensen en volle terrassen. De zon schijnt in ons gezicht en herfstblaadjes dwarrelen de auto in.

Na een dag vol verwennerijen voelen we ons twee echte Gooische meiden. Waar Mini Cooper S drie maal de bekende Rally van Monte Carlo won behaalde wij met onze Mini Cooper S helaas net geen podiumplaats. Met een glas Cava in de hand denken we alvast na over de auto waarmee we volgend jaar aan de start willen verschijnen.

Nice to know:
De Rally4Ladies werd georganiseerd door DD Driving Events, Velvet VIB en Gooische evenementen.
Rally4Ladies is een jaarlijks terugkerend evenement en zal ook volgend jaar weer gereden worden op de laatste zondag van september. Voor een visuele glimp van de dag, check Facebook FemmeFrontaal.

Lees ook:  DIT ZIJN DE CATEGORIEWINNAARS VAN WOMEN’S WORLDWIDE CAR OF THE YEAR 2024

Comments

comments

Written By
More from Reba de Graaf
WIN een Travel Mug van Bodum!
Oprah-momentje! FemmeFrontaal mag namens Bodum twee Travel Mugs weggeven aan haar lezers...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *