Slaapimpressie Hotel Hyundai: ideale festivalauto

De i30… Hoezo een gezinsauto? De ideale festivalauto! Zondagochtend ontwaakten we super-de-luxe in Hotel Hyundai. ’s Werelds eerste 5-sterrenhotel op vier wielen. Overnachten in een auto klinkt niet aantrekkelijk. Dat is toch veel te krap en te koud? FemmeFrontaal ging de uitdaging aan!

De i30… Hoezo een gezinsauto?  De ideale festivalauto! Zondagochtend ontwaakten we super-de-luxe in Hotel Hyundai. ’s Werelds eerste 5-sterrenhotel op vier wielen. Overnachten in een auto klinkt niet aantrekkelijk. Dat is toch veel te krap en te koud? FemmeFrontaal ging de uitdaging aan!

De entree naar de hotelkamer is inderdaad een beetje vreemd. De achterklep gaat open en we kruipen naar binnen. Buiten laat de herfst weten dat hij is gearriveerd. Regendruppels tikken op het panoramische schuifdak. Daar zitten we dan in onze hotelkamer voor één nacht. Maar wat er met de achterbank neergeklapt allemaal in de Wagon past doet ons blij verrassen. De auto biedt voldoende ruimte voor een zacht en comfortabel matras, twee iPads, dimbare nachtlampjes, luxe beddengoed en lekkere kussentjes.
De kleine minibar tussen de twee voorstoelen is snel leeg, maar dat blijkt geen probleem. Hotel Hyundai is voorzien van in-car room service. Het hotel op wielen wordt gehost door het Amsterdamse College Hotel. De gastheren en -dames van The College Hotel lijken het de normaalste zaak van de wereld te vinden om met gevuld dienblad door de regen over het terras te lopen om in de Hyundai een drankje uit te serveren.

Hotel Hyundai2

Onze tandenborstel bergen we op in één van de vele opbergvakken. Uit de vier luidsprekers klinkt een lekker muziekje. Lepeltje-lepeltje liggen, rechtop zittend de krant lezen, ontspannen een kopje thee drinken. Het kan gewoon. Eerlijk is eerlijk wij zijn niet formaat Goliath. Maar toch… Zo veel bagageruimte, dit maken wij niet vaak mee in een burgerbak. Echter de Hyundai i30 Wagon is niet zomaar een burgerbak.  Met deze stijlvolle Koreaanse vierwieler kun je als gezin prima voor de dag komen. Maar ook zonder gezin zien wij mogelijkheden. Lekkende tenten en luchtbedden kunnen in de container, voortaan gaat de i30 mee naar een 3-daags festival.

Lees ook:  6 totaal onbelangrijke auto-wist-je-datjes voor elke oersaaie gelegenheid

De Hyundai i30 heeft zich vannacht ruimschoots bewezen. Wij rekken ons nog eens uit, pellen een zachtgekookt eitje en genieten na van onze onvergetelijke overnachting. Want hoe vaak krijg je nou de kans om in zo’n uniek hotel te slapen?

“Sleeping in my car
I will undress you
Sleeping in my car
I will caress you
Staying in the back seat of my car
making up, oh oh…”
Roxette, Sleeping in my car

Nice to know:
De Hyundai i30 Wagon met ‘groene’ labels is er vanaf € 19.495,-.

Door: Reba de Graaf & Odiel Mennink

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Video: FemmeFrontaal report AutoRAI 2015
Helemaal maf van auto’s? Sinds vier jaar is er weer een AutoRAI...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *