Stijlvol maatpak voor de Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz introduceerde gisteren haar gloednieuwe SUV in maatpak, de Mercedes-Benz GLC. Het hoofdkantoor van modepartner Hugo Boss in Stuttgart was dan ook ‘the place to be’. Samen met bijna 500 persmuskieten vanuit de hele wereld was FemmeFrontaal getuige van de onthulling van de nieuwe GLC!

Dr. Dieter Zetsche en Petra Nemcova

Eindbaas Zetsche (de man met de grote snor) presenteerde samen met het Tsjechische topmodel/filantroop Petra Nemcova de nieuwe GLC als een “off-roader in een maatpak”. Ofwel, een auto zonder kreukels in tegenstelling tot zijn voorganger, de GLK.  Die oogde nogal nog hoekig en groot. De proporties van de nieuwe GLC kloppen precies en maken hem een ingetogen en mooi!

Mercedes-Benz-GLC
Mercedes-Benz-GLC

De beeldschone Petra Nemcova, van 2002 tot en met 2006 covermodel van het wereldberoemde Sports Illustrated, wist hoe ze de aandacht van CEO Zetsche en alle persmuskieten moest krijgen. Het 35-jarige model gaat binnenkort als ambassadrice in het maatpak van Mercedes rijden. “Ik ben zo blij met de nieuwe Mercedes-Benz GLC. Deze SUV heeft een tijdloos design en is fantastisch, zowel op de weg als offroad. Ik kan niet wachten om in de nieuwe pugin-hybride te rijden.”

Topmodel Petra Nemcova in de Mercedes=Benz GLC
Topmodel Petra Nemcova in de Mercedes=Benz GLC

SUV’s houden van slokje benzine, maar ‘deze niet meer’, zegt Mercedes. Het brandstofverbruik is in vergelijking met het voorgaande model met maximaal 19 procent omlaag gebracht. De vierwielaangedreven Mercedes-Benz GLC is straks in vier maatpak-variaties te krijgen:

Mercedes-Benz GLC offroad ;)
Mercedes-Benz GLC offroad 😉

-Mercedes-Benz GLC 220d met 170 pk.
-Mercedes-Benz GLC 250d met 204 pk.
-Mercedes-Benz GLC 250 met 211 pk.
Een uberzuinige plugin-hybride-versie, a la de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse volgt:
-Mercedes-Benz GLC 350e met 211pk (benzinemotor) + 116pk (elektromotor).
Uiteraard inclusief de beste aandrijflijnen om comfortabel en praktisch offroad te gaan én Mercedes-Benz Intelligent Drive, engelbewaarders aan boord die zorgen voor optimale veiligheid.

Lees ook:  Met deze auto kun je ook drijven: de YANGWANG U8
Pers pers en nog eens pers!
Pers pers en nog eens pers!

Mercedes-Benz-GLC-collage

De verkoop van de Mercedes-Benz GLC zal eind dit jaar plaats vinden. In Duitsland gaat hij in ieder geval €44.500 kosten. Reken daar in NL maar een paar ruggen bij op, mocht je hem particulier willen aanschaffen. Voor de businessladies onder ons; er komt dus ook een interessante leaseversie van de GLC op de markt, een plug-in hybride. Of de pugin-hybride in 2016 echter nog steeds 7% bijtelling heeft, valt te betwijfelen.

GLC-femmefrontaal

Editors Note:
Even voor de duidelijkheid, GLC staat voor: ‘geländewagen’. Dat is het Duitse woord voor ‘terreinwagen’. De ‘C’ in de afkorting verwijst naar de C-Klasse van Mercedes. Dat betekent dat de GLC op hetzelfde platform wordt gebouwd als de nieuwe C-Klasse. De GLC is, voor de kenners, ‘formerly known as’ de GLK. Van de vorige M-Klasse is de GLE gemaakt, en binnenkort volgt de GLE Coupé. Volg je het nog? Een uitleg van alle andere type aanduidingen van Mercedes-Benz vind je hier: Mercedes-Benz voor dummies. Want het is af en toe knap ingewikkeld (knipoog).

 

Whoppa! Een giga SUV erbij. Say hi to the new #MercedesBenzGLC!! Is jouw oprit hier groot genoeg voor? Voor de duidelijkheid GLC= De GL staat voor Geländewagen = (terreinwagen) en de C is weer afgeleid van C-Klasse = (zelfde platform). Formerly known as ML en GLK oid Zo.

Posted by FemmeFrontaal on woensdag 17 juni 2015

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Zou jij je auto delen met je buurvrouw?
Of met je buurman? De ANWB introduceert namelijk ‘ANWB Auto Delen’. Een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *