Nieuwe Opel Karl: Benjamin

Opel Karl

FemmeFrontaal Awesomeness

7 Comfort
8 Drive
7 High Heels proof
6 Flirt factor
8 Value for money
7.2

Onlangs werd in Nederland de Opel Karl gelanceerd; het nieuwe compacte model in de Opel-familie (hij is slechts 3,68 meter lang en 1,48 meter hoog). De naam Karl is niet helemaal toevallig gekozen, Adam Opel is namelijk de oprichter van de Opel fietsenfabriek (1886) en mede dankzij de invloed van zijn zoon Karl, is Opel in 1899 auto’s gaan bouwen. Mooi stukje historie, goed gekozen naam vinden wij dan ook.

Natuurlijk waren wij aanwezig bij de lancering van Karl en mochten als een van de eersten in het stadsautootje rondrijden. Onze keuze voor de testrit viel op de Karl met de kleur Mystic Violet. Verrassend wanneer je instapt zie je gelijk dat het een vijfdeurs auto betreft! Opel heeft vijf zitplaatsen weten te creëren. Hoewel het achterin wat aan de krappe kant zit in zo’n compacte auto, past het toch zeker allemaal.

Opel Karl

Een mooie rit door het Hollandsche landschap volgt waarbij we de auto eens goed kunnen bekijken en uitproberen. De vijfversnellingsbak schakelt prima, maar in vergelijking met bijvoorbeeld de Opel Adam is Karl met een 1.0-liter en 75 paarden duidelijk een stuk minder pittig. Maar goed, daarvoor is het ook een instapmodel en moeten je verwachtingen ook niet al te hoog zijn voor een vanaf-prijs van €10.595,-. Toch krijg je voor die prijs genoeg om enthousiast te worden van de Karl zoals elektrische ramen, cruise control en natuurlijk de ruimte van binnen (ondanks de compacte buitenkant). Daarnaast houdt hij van zuinige Nederlanders want het theoretisch verbruik is 1 op 23, praktisch natuurlijk ietjes minder, ongeveer 1 op 17.

Opel Karl

Wil je van Karl een net wat exclusievere uitvoering maken? Dan kan je hem uitrusten met extra’s als rijstrookassistent, parkeersensoren, verwarmbare stoelen, airconditioning en een geïntegreerde radio met stuurwielbediening.

Lees ook:  Fiat Topolino: stadsauto of strandauto?

Opel Karl

Comments

comments

Written By
More from Imke Walenberg
DS3: jouw nieuwe signature car?
De DS3 blijft steevast een populaire auto, met name onder jonkies. De...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *