Mercedes-Benz voor dummies

Mercedes-Benz doet een poging om de nieuwe modelnamen uit te leggen. Okay, het helpt een beetje wanneer je de video hebt gezien, maar het toch blijft puzzelen...

Mercedes-Benz doet een poging om de nieuwe modelnamen uit te leggen. Okay, het helpt een beetje wanneer je de video hebt gezien, maar het toch blijft puzzelen…

 

In 2020 bestaat het aanbod van Mercedes-Benz uit meer dan 30 verschillende modellen. Dat zijn er meer dan er letters in het alfabet zijn. Je moet bijna een kenner zijn om al die verschillende typenamen te kunnen onthouden. Daarom is het tijd voor een vereenvoudiging .

Het modelaanbod van Mercedes-Benz bestaat uit een aantal pijlers die de ruggengraat van het merk vormen en als basis gaan dienen voor variaties. Dit zijn de A-, B-, C-, E- en S-Klasse. De overige modellen krijgen nu ook deze naamgeving, maar dan met een korte toevoeging die aangeeft om wat voor carrosserievariant het gaat. Een voorbeeld met de C-Klasse als basis: SUV’s van Mercedes-Benz krijgen voortaan het voorvoegsel ‘GL’ mee, dus een SUV op basis van de C-Klasse wordt de Mercedes-Benz GLC. Cabrio’s krijgen het voorvoegsel ‘SL’, dus de cabrioletversie op basis van de C-Klasse gaat Mercedes-Benz SLC heten. Volg je het nog?

Gelukkig kun je op FemmeFrontaal.nl ook zoeken op type auto: sexy, sportief, zakelijk, groen, luxe, eerste auto… (knipoog).

Comments

comments

More from Femme Frontaal

Dikke Audi’s voor spelers Bayern München

Geen lullig Opeltjes of te kleine Mercedessen voor de spelers van Bayern...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *