MINI John Cooper Works is back!

De MINI John Cooper Works is terug! Wel een stukje dikker en met meer pk's. Bij alleen al de naam John Cooper Works begint het hart van de liefhebbers van het van origine Britse merk sneller te kloppen. De naam is speciaal voor de meest sportieve modellen van MINI.

De  MINI John Cooper Works is terug! Wel een stukje dikker en met meer pk’s.  Bij alleen al de naam John Cooper Works begint het hart van de liefhebbers van het van origine Britse merk sneller te kloppen. De naam is speciaal voor de meest sportieve modellen van MINI.

MINI_JCW_front

Met de MINI John Cooper Works is de wintercollectie van de nieuwe MINI compleet. Met een topvermogen van maar liefst 231 pk verbleekt de MINI Cooper S. Kwispelen maakt plaats voor racen! De John Cooper Works is een kleine, premium sportauto met karakter en een racy-look.  Het onderstel en remsysteem zijn voorbereid op het hoge prestatieniveau en zorgen voor de kartachtige driving fun zoals alleen een MINI die kan bieden. Tel daar een zeer complete uitrusting en een exclusief voor de John Cooper Works versie beschikbare lakkleur Rebel Green bij op en je hebt een hele dikke MINI te pakken!

MINI_JCW_back

Het uiterlijk van de MINI John Cooper Works is gewoon vet, dankzij een voorbumper met zeer grote luchtinlaten onderin, speciale zijskirts en de speciale achterspoiler. Ook uniek voor deze versie zijn de LED koplampen met witte richtingaanwijzers, verbrede wielkastranden, speciale grille en het sportuitlaatsysteem met extra dikke dubbele uitlaatuiteinden.

MINI_JCW_dorpel

De 2,0-liter viercilinder motor met MINI TwinPower Turbo technologie levert tien procent meer vermogen en dat is goed voor een topsnelheid van 246 km/uur. De sprint van 0-100 km/uur voltrekt zich in combinatie met de handgeschakelde versnellingsbak in 6,3 seconden en in 6,1 seconden in combinatie met de 6-traps Steptronic automatische transmissie. Hij slurpt theoretisch 5,7 l/100 km en heeft een CO2-uitstoot van 133 g/km. Best netjes.

Lees ook:  Met deze auto kun je ook drijven: de YANGWANG U8

Het interieur onderscheidt zich onder meer door sportstoelen (lekkere stof!) met geïntegreerde hoofdsteunen en een John Cooper Works sportstuur. De cockpit heeft een sportinstrumentarium met extra meters voor oliedruk en turbodruk en een stopwatch-functie. Ook zijn de pedalen en de voetsteun afgewerkt met aluminium (mooi!).

Tot slot nog wat technische details voor de liefhebbers: de MINI John Cooper Works heeft een geheel nieuw ontwikkeld (sport)remsysteem van Brembo. Nieuw ontworpen 17-inch lichtmetalen racevelgen, elektromechanische Servotronic stuurbekrachtiging, Dynamic Stability Control (DSC), Electronic Differential Lock Control (ELDC) en Performance Control dragen daaraan hun steentje bij. Optioneel is Dynamic Damper Control.

De MINI John Cooper Works staat in mei 2015 bij de MINI dealer.

Lees ook:
Rij-impressie nieuwe MINI vijfdeurs
Rij-impressie nieuwe MINI Cooper S

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Geen vakantie zonder hagelslag
Zonder typisch Nederlandse etenswaren als drop, kaas en vooral hagelslag is de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *