Peugeot onthult de nieuwe RCZ R: We love!

Er is een Fransman waar je ‘s ochtends graag je bed voor uitkomt en een beschuitje mee eet… Ter gelegenheid van het "Festival of Speed" in Goodwood onthult Peugeot de RCZ R, een ultieme en brute uitvoering van de sportieve coupé die symbool staat voor de knowhow van het merk op het gebied van design en rijbeleving.

Er is een Fransman waar je ‘s ochtends graag je bed voor uitkomt en een beschuitje mee eet… Ter gelegenheid van het “Festival of Speed” in Goodwood onthult Peugeot de RCZ R, een ultieme en brute uitvoering van de sportieve coupé die symbool staat voor de knowhow van het merk op het gebied van design en rijbeleving.

RCZ newbie
Check zijn faboulas looks en zijn nieuwe 1.6 motor met 270 pk. Hij is overigens nog best groen voor een sporty coupé, hij heeft namelijk een CO2-uitstoot van slechts 145g/km. Zes rondjes joggen en je stoot als mens evenveel CO2 uit. Geheel in lijn met deze motor zorgt ook het speciale onderstel voor een efficiënte en sensationele rijervaring.

“Downsizing is een trend die we steeds vaak  zien, niet alleen bij seriemodellen, maar ook in de autosport. Zelfs de Formule I stapt in 2014 over op een 1.6 turbomotor!”
Cyrille Jourdan, Technisch manager RCZ R

Brute looks
Met matzwarte dakbogen en een mysterieuze ‘blik’ door een titanium rand rond de koplampen onderscheidt de RCZ R zich door sportieve elementen die het model een dynamische en geraffineerde uitstraling geven. De RCZ R is een stukje verlaagd en voorzien van bredere en iets uitstekende 19 inch banden, voor meer grip en een betere aandrijving. Deze bijzondere auto lijkt te “kleven” aan de weg als honing.

De speciale tweekleurige lichtmetalen velgen zijn voorzien van een R en zorgen voor een geavanceerde en sportieve uitstraling. Ze zijn ontworpen om plaats te bieden aan de nieuwe, grotere remmen en deze optimaal te koelen. De rode remklauwen zijn typerend voor Peugeot Sport. De grote achterspoiler is perfect geïntegreerd, zorgt voor betere aerodynamische eigenschappen en geeft de achterzijde van de auto een specifiek gezicht. De diffuser aan de achterkant sluit perfect aan op de strakke lijnen van de RCZ en is voorzien van een indrukwekkende dubbele, verchroomde uitlaat die symbool staat voor een uitlaat gericht op prestaties en een perfect geluid.

Lees ook:  Mazda MX-30 e-skyactiv R-EV: Mazda’s antwoord op range anxiety

Zijn klerenkast
De RCZ R wordt leverbaar in de kleuren Erythrée rood, Perla Nera zwart, Sidobre grijs en Opale wit. Ook is een gepersonaliseerd aanbod mogelijk, met een glanzend of mat carbon dak, bestickering en zwarte spiegelkappen. Het hoogwaardige gevoel van veiligheid en comfort van de RCZ R wordt versterkt door de xenon koplampen met koplampsproeiers en het Peugeot Connect Nav Plus-multimediasysteem. De rode letters van Peugeot op de grille en de letter R, die we ook op de achterkant zien, maken de RCZ R  echt af.

Hebben!
De RCZ R beleeft zijn wereldpremière tijdens de Salon van Frankfurt in september 2013 en komt begin volgend jaar op de markt. FemmeFrontaal was al onder de indruk van geteste 200pk versie van de RCZ: “Als Peugeot met de 260 pk sterke versie van deze gefacelifte RCZ-R naast mijn bedje komt ronken, duik ik met plezier met hem de donkere nacht in…”

Lees de volledige rij-impressie: Een beschuitje eten met de Peugeot RCZ.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
FemmeFrontaal reed mee in de beroemde Zoute Grand Prix van België
Belgen zijn vaak veel keuriger dan Nederlanders, alleen de auto’s die ze...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *