Nieuwe Nissan QASHQAI onthuld in 3 Mills Studio’s Londen

Nissan's best kept secret werd donderdag stipt om 15h15 onthuld in Londen. QASHQAI the sequel. FemmeFrontaal was erbij! Erg benieuwd waren we naar zijn nieuwe looks (smashing?), gadgets (facebooken on board?), veiligheid (uit zichzelf inparkeren?) en ruimte (voldoende voor vijf kids met krat weekboodschappen?).

Nissan’s best kept secret werd donderdag stipt om 15h15 onthuld in Londen. QASHQAI the sequel. FemmeFrontaal was erbij! Erg benieuwd waren we naar zijn nieuwe looks (smashing?), gadgets (facebooken on board?), veiligheid (uit zichzelf inparkeren?) en ruimte (voldoende voor vijf kids met krat weekboodschappen?).

X-Factor
Nissan produceert de QASHQAI in de Britse Sunderland Plant. Hier rollen ook de nieuwe Note, Juke en elektrische Leaf van de fabrieksband. Nissan’s Next Top Model zag donderdag zijn eerste strepen daglicht in één van de meest gave studio’s van Groot Brittannië: de ‘3 Mills Studio’s’ in hartje Londen. Britian’s Next Top Model, Top Gear, X-Factor en Sherlock Holmes II werden onder meer in dit spooky en historische complex opgenomen. FemmeFrontaal speurde op deze mysterieuze plek naar de X-Factor van de nieuwe Nissan QASHQAI.

Haantje de voorste
De Nissan QASHQAI was in 2007 haantje de voorste met een compleet nieuw type auto; de crossover. Crossovers, uitgevonden voor mensen die een klein beetje geïntimideerd raken door SUV’s. Of gemaakt voor mensen die met hun pindakaas etende, daar-word-je-groot-mee, kids uit hun hatchback zijn gegroeid. Twee miljoen stuks heeft Nissan er van verkocht. Kijk maar eens rond in je buurt. Je vindt er vast wel één. De QASHQAI heeft daarna gezelschap gekregen van veel copy cats. Dus na zeven jaar werd het tijd voor een stevige metamorfose.website qashqai

Don’t worrie be happy
De nieuwe QASHQAI is geen gewijzigde versie van zijn broertje, maar een compleet nieuw ontwerp. Hij is wat gegroeid in de lengte en breedte en heeft een lagere instap. Blij verrast waren we met zijn nieuwe smoel! Zijn ietwat christelijk conservatieve blik heeft plaatsgemaakt voor een krachtige en stoere smile met een hoog ‘don’t-worrie-be-happy-gehalte’. Inzittenden profiteren van meer ruimte in de nieuwe QASHQAI: er is meer beenruimte en meer hoofdruimte. En voor die paar minuutjes dat we de stoelen hebben kunnen testen, prima zetels! Veel steun in onderrug en borstkas. Ideaal voor lange weekendtripjes. De QASHQAI heeft verder gimmicks aan boord waarvan je je afvraagt: waarom heeft niemand hier eerder aan gedacht? Neem bijvoorbeeld de bergruimte in de middenconsole. Daar zit de USB-aansluiting – op zich niets nieuws. Maar er is een kleine gleuf gemaakt voor de USB-kabel, zodat de klep makkelijk sluit. En weleens per ongeluk geschakeld met je flesje water? In het interieur van de QASHQAI vind je in de middenconsole extra diepe bekerhouders waar je flesje goed verborgen zit en je je niet kan vergissen.

Lees ook:  Aanhanger huren? Je hebt alleen je smartphone nodig! Zo werkt Smartbak

Opties galore
En tuurlijk, veilig is hij ook. En hoe meer je van plan bent te betalen, hoe meer veiligheid de nieuwe QASHQAI zijn nieuwe bewoner geeft. Het lijkt wel een zorgverzekering. Een paar belangrijke veiligheidsopties: waarschuwt je wanneer je te dicht op je voorganger rijdt en remt af als je het zelf niet doet (Front Collision Avoidance), verkeersborden herkenning, rijbaanassistentie (zodat je op goede weghelft blijft rijden), parkeerhulpjes (ook kan hij zelf inparkeren) en fancy full led-koplampen.
Iets minder veilig: de QASHQAI praat met je smartphone. Het nieuwe NissanConnect-systeem opereert op basis van de onlangs geïntroduceerde Google® Search- en Send To Car-functies, waarmee je als bestuurder vanuit huis bijvoorbeeld een route kunnen inprogrammeren.
En romantisch, on the inside is er sfeerverlichting die een oranje gloed geeft rond de versnellingspook.

Maar hoe voelt het?website onthulling klein
We weten nu hoe Nissan’s nieuwe ‘cashcow’ van binnen én van buiten smoelt. Belangrijker is HOE het voelt! Of de nieuwe QASHQAI de FemmeFrontaal kofferbaktest overleeft? Of hij überhaupt wel pump-proof is?  En of hij een beetje pit heeft? Een X-factor heeft hij in ieder geval. Dus op naar de volgende ronde in januari 2014 wanneer we met de nieuwe Nissan QASHQAI de beentjes te gaan strekken. Stay tuned!

Nice to know:
De nieuwe QASHQAI is vanaf 25 november te bestellen. De eerste leveringen beginnen in februari 2014. Prijzen weten we nog niet. Maar dat zal niet spectaculair hoger of lager zijn dan zijn voorganger. Concurrentie ligt namelijk op loer. Type motoren die Nissan gaat leveren in de QASHQAI in Nederland (van klein naar groot ofwel van saai naar leuk ofwel van goedkoop naar duur):

  • 1.2 DIG-T 85 kW/115 PK
  • 1.5 dCi 81 kW/110 PK
  • 1.6 dCi 96 kW/130 PK
  • 1.6 DIG-T 110 kW/150 PK
Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON

 

Foto FemmeFrontaal Odiel Mennink met Nissan,door Rob Blom.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Zakenauto van het Jaar 2022: dit zijn de 10 kanshebbers!
De stemrondes zijn een feit en het is bekend welke tien auto’s...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *