Respect voor de beursbabe!

“Racen kan ze niet, maar gelukkig heeft ze andere kwaliteiten”. Zomaar een quote van een mannelijke autojournalist op de autoshow in Los Angeles.

“Racen kan ze niet, maar gelukkig heeft ze andere kwaliteiten”. Zomaar een quote van een mannelijke autojournalist op de autoshow in Los Angeles.

Beursbabes, voor de één een symbool van seksisme, voor de ander een lust voor het oog tijdens een autoshow. Werkelijk ieder automerk heeft wel één -of soms wel vijf- beursbabes die als meubelstukken in de stand staan. Het lijkt mij een zware baan, beursbabe zijn. Het betekent dat je ruim één week lang minimaal acht uur per dag, op 15 cm hoge stilettohakken op een stand moet rondhangen in een luchtig niemendalletje, op een tochtige, met TL-buizen verlichte beursstand. Probeer dan nog maar eens sexy te glimlachen! In de autowereld is de marketingtruc al zo oud als de weg naar Rome. En maakt duidelijk dat de wereld van mooie bolides nog altijd wordt gedomineerd door bronstige mannen. De reactie van sommige heren op beursbabes vind ik nogal plat en cliché. Alsof ze thuis met Fiona van Shrek op de bank zitten. Nog nooit een mooie vrouw gezien!?

Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen beursbabes. Integendeel. Vaak kijk ik ook liever naar een beursbabe dan de betreffende auto in de stand. Maar waarom richt de autowereld zich niet meer op de doelgroep van de wagen door een babe te kiezen die erbij past? Een Benidorm Bastard als beursbabe voor een hoog instapmodel van Hyundai (Hallo! Marijke Helwegen!), een jonge vrouwelijke yup als model voor de nieuwe S-Klasse Coupé (Welkom! Nicolette van Dam! Of een iets te bruine, iets te Haagse, iets te domme, iets te blonde stoot als model voor een ordinaire Ferrari…
Seks ‘sells’ en seks & auto’s zijn al decenia lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat zie ik niet snel veranderen. Tot die tijd ga ik de beursbabes een hart onder de riem steken en geef ik ze tijdens iedere autoshow met liefde blaarpleisters, warme chocomelk met rum en een flinke dosis assertiviteit om alle hitsige mannen te weerstaan. Respect voor de beursbabe!

Lees ook:  Vastberaden op het ijs met de Volvo EX30

Photocredit header: onze beursbabe-spotters van Driving Dutchmen (IAA FrankFurt).
Ook gepubliceerd op AutoVisie.nl

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Is autorijden straks nog wel te betalen?
In een live radiodebat op BNR Nieuwsradio op woensdag 23 april 2014...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *