6 auto’s waar we dol op zijn!

FemmeFrontaal editor’s pick: Onze favoriete auto’s getest in 2013. Waarom? Omdat we deze zes auto’s dolgraag in onze garage zouden zien staan! Stel je voor: je wordt vrolijk wakker, kleedt je fancy aan en kiest vervolgens de auto die bij je humeur en doel van de dag past!? Een ‘schoenenkast’ aan auto’s, dat zouden wij voor Sinterklaas vragen. In willekeurige volgorde...

FemmeFrontaal editor’s pick: Onze favoriete auto’s getest in 2013. Waarom? Omdat we deze zes auto’s dolgraag in onze garage zouden zien staan! Stel je voor: je wordt vrolijk wakker, kleedt je fancy aan en kiest vervolgens de auto die bij je humeur en doel van de dag past!? Een ‘schoenenkast’ aan auto’s, dat zouden wij voor Sinterklaas vragen. In willekeurige volgorde:

Groen van Jaloezie – Jaguar F-Type S
Prijs testauto 126.000 euro. Vanaf prijs 104.000 euro.marjolein_reman_fotografie_jaguar_ftype_05
Duimpjes gaan enthousiast omhoog na een blik op zijn woest aantrekkelijke lijf. Autoraampjes gaan snel omlaag om zijn sexy gegrom te horen. Loerende ogen kijken ons groen van jaloezie na. We reden in de Britse Hollywoodster onder de sportscars, de Jaguar F-Type! Het zou een misdaad zijn als we niet maximaal het gaspedaal in zouden trappen van de F-Type. Onze testauto draagt niet voor niets een monster van een motor mee – een V6 met 380 pk – dat smeekt natuurlijk om een beetje geseling! En dan is er nog dat onbeschrijfelijke gevoel dat het geluid van deze Jag je geeft. Schuif als een dj de Dynamic Mode (sportieve optie) open en het F-Type-beest is los! De vering wordt stugger, het stuur zwaarder en hij schakelt sneller op. Je voelt je ‘on top of the world’. Hebben. Punt. Lees en bekijk volledige rij-impressie.

Meet Zorro – Nissan 370Z
Prijs testauto 80.000 euro. Vanaf prijs 77.000 euro.marjolein_reman_fotografie_nissan370z_08w header
Gekleed in het zwart en gewapend met een zwaard snijdt hij elk bochtje messcherp af. FemmeFrontaal meets Zorro on Wheels. We testen de lekkerste roadster uit de Nissan-klas, de Nissan 370Z. Verkrijgbaar als coupé of als cabriolet. Omdat we maximaal wilden genieten van de zomer, kozen we voor een weekje cabrio rijden met de 370Z. Onder de motorkap van onze testauto ligt een 3,4 liter V6 motor die moeiteloos en onwijs krachtig versnelt. En versnellen door de stad in de Nissan 370Z lijkt alsof je een videospelletje speelt,Grand Turismo 6, maar dan in real life!  Een snelheidsfreak word je vanzelf in dit karretje want hij gaat van 0-100 in 5,5 seconden. Een kleine zuipschuit is onze Zorro wel, 11 liter op 100 km. Maar ja, ladies wie koopt er nou een zo’n kick ass roadster om het brandstofverbruik te verminderen? Lees en bekijk volledige rij-impressie.

Lees ook:  Afleidingen in het verkeer kunnen je duur komen te staan

Beschuitje eten met Peugeot RCZ
Prijs testauto 46.000 euro. Vanaf prijs 37.000 euro.RCZ
Er is een Fransman waar je ‘s ochtends graag je bed voor uitkomt. En hij heet RCZ, Peugeot RCZ om volledig te zijn. Met recht het mooiste jongetje uit de Peugeot-familie. Een tweedeurs sportwagentje met een golvend glazen dak, een smoel om te zoenen, lekkere dijen en een hees ronkend motorgeluid alsof hij jou een geile goedemorgen wenst. Is de Peugeot RCZ een wannabe Audi TT? Wij ervaren de RCZ als een unieke sportwagen op zich. De radio een tikkie zachter en het sexy motorgeluid daagt je uit een extra dot gas te geven. Voor een big smile en een echt carchick gevoel. Of we er echter ‘s nachts voor wakker gemaakt zou willen worden? Lees en bekijk nu volledige rij-impressie.

MeisjesdroomPorsche 911 4s Carrera
Prijs testauto 200.000 euro. Vanaf prijs 150.000 euro.marjolein_reman_porsche911_01
Deze sportwagen rijdt zo sexy en glad, als gesmolten chocolade. Zij grijpt het asfalt alsof het twee geliefden zijn die elkaar nooit niet meer wil loslaten. Wat wil je met een 3.8 liter motor met 400 paardjes onder de motorkap. Haar top ligt theoretisch bij de 300 km per uur. Het bochtenwerk is fantastisch, geen centje pijn aan boord. Alleen maar een verwende glimlach. De vering is met recht stevig doch zeer comfortabel te noemen. En voor de ultieme en stabiele scheurbeleving rijst de achterspoiler bij 120 km per uur naar standje opwinding. Deze vrouw is verkocht en verknocht aan de nieuwe 911. Nu alleen nog maar heel hard sparen voor deze ‘hottest bitch in this place’. Lees en bekijk volledige rij-impressie.

Italiaans maatpak uit JapanNieuwe Mazda 3
Prijs testauto 29.000 euro. Vanaf prijs 22.500 euro.marjolein_reman_fotografie_mazda3_02web
De tijd dat Mazda’s anoniem vormgegeven waren, is voorbij. Dat bewees Mazda al met de Mazda CX-5 en de Mazda6. Nu presenteert de autofabrikant uit Japan de nieuwe Mazda3. Kodo – Soul of Motion, noemt Mazda het design. Hoe dan ook, we like! Dat er dan met meer dan een schuin oog is gekeken naar de vormgeving van de Italiaanse Alfa Romeo Giulietta nemen we voor lief. Design is het toverwoord bij veel Italiaanse merken en daar gaat Mazda in mee. De Mazda3 ziet er gespierd en dynamisch gestyled uit. Zoals we gewend zijn van Mazda krijg je lekker veel auto voor een relatief lage prijs. Waarbij je bij een Audi A3 of BMW 1-serie toch al gauw meer dan 30k kwijt bent om een goed uitgeruste auto te rijden heb je bij Mazda al een vrij complete auto. Lees en bekijk volledige rij-impressie.

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som

Crimineel goedMercedes CLA 180
Prijs testauto 47.000 euro. Vanaf prijs 32.000 euro.cla
We lijken er toch wel ijzersterk in te zijn: op foute auto’s vallen. In de hoop dat het toch een klein hartje heeft. Wishfull thinking? Nee, dit keer niet! De Mercedes-Benz CLA heeft FemmeFrontaal met zijn charmes, karakter en zuinigheid volkomen overrompeld. Met zwart geblindeerde ramen, diamond grill een Italiaans zwart maatpak en gitzwarte wielen (oh jee, kijk uit met stoeprandjes!) stond hij op FemmeFrontaal te wachten. Al bij het starten van de motor smelt FemmeFrontaal. Gelukkig hij is niet perfect! Ofwel; his bark is worse than his bite. De CLA 180 heeft slechts 122 pk en dat is niet snel maar ook niet traag. Hij cruised onwijs soepel en smooth over de weg en het stuur voelt intuïtief. Naast sexy is hij ook nog smart. Met de optie ‘parctronic’ parkeert hij je bijna zelfstandig in. Voor de één is de CLA een te heet gewassen CLS. Voor ons een betaalbare verrassing tussen alle saaie hatchbacks en sedans in ons land. Lees en bekijk volledige rij-impressie.

Welke auto zou jij voor Sinterklaas vragen?

Photocredits
Mercedes CLA – Frank A Evers
Mazda 3, Porsche 911, Jaguar Ftype, Nissan 370z – Marjolein Reman

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Christine le Duc sponsort vrouwelijk raceteam: ‘Autosport mag wat spannender’
Ondanks dat de autosport bol staat van de adrenaline mag het wat...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *