Smart forjeremy: Ready for take off?

Terwijl ik mezelf verplaats zie ik allemaal mensen de camera van hun mobieltje op me richten. Normaal gesproken roept mijn verschijning niet dit soort reacties op, dus ik heb het vermoeden dat het aan de auto ligt die ik nu aan het testen ben. Want wat krijg je als je een Smart For Two kruist met de ‘gevleugelde’ modedesigner Jeremy Scott? Inderdaad, een Smart met vleugels.

FemmeFrontaal Awesomeness

6 Comfort
8 Drive
8 High Heels proof
10 Flirt factor
7 Value for money
7.8

Terwijl ik mezelf verplaats zie ik allemaal mensen de camera van hun mobieltje op me richten. Ze kijken naar me met allerlei verschillende uitdrukkingen op het gezicht. Er is bijvoorbeeld een man die een gezicht trekt alsof hij een geest voorbij ziet komen, een kind wat van blijdschap op en neer springt en naar me wijst én een oudere dame die van verbazing even stil blijft staan om mij te bestuderen.

Normaal gesproken roept mijn verschijning niet dit soort reacties op, dus ik heb het vermoeden dat het aan de auto ligt die ik nu aan het testen ben. Want wat krijg je als je een Smart For Two kruist met de ‘gevleugelde’ modedesigner Jeremy Scott? Inderdaad, een Smart met vleugels. Én een motorblok getuned door Brabus (tuningbedrijf), de Smart forjeremy!

De onder celebrities geliefde Jeremy Scott staat vooral bekend omdat hij overal vleugels op plakt: zonnebrillen, sweatshirts, sneakers en nu heeft hij dus ook een auto te pakken gekregen. Nou ja, hij is speciaal gevraagd door Smart forjeremy omdat zijn vleugels, net als Smart zelf, staan voor een stuk vrijheid op de overvolle straten van grote steden.

Smart by Jeremey_femmefrontaal_

Wicked Wings
De twee verticale vleugels net boven de achterlichten springen dan ook meteen in het oog. Jeremy vertelt: “Ik wilde iets speciaals ontwerpen, iets dat mijn dromen en fantasieën tot uitdrukking brengt en mijn idee van mode weerspiegelt in autodesign”. Hij ziet zichzelf in deze auto rijden, “net als mijn vrienden en alle coole mensen ter wereld die houden van het unieke design van de deze Smart.”  Zo. Dan weet je ook meteen wie de doelgroep is.

Lees ook:  Mercedes-Benz CLE Coupé: Keeping it classy

Behalve de vleugels vallen ook de dubbele uitlaten op en zijn de bodypanels in poolwit uitgevoerd. De tridioncel (veligheidskooi), buitenspiegels en grill zijn ingesmeerd met glanzend alubeam (uuuh, alubeam vraagt u? Dat is een zilvertint met extreme metallic glans). De velgen hebben een matching poolwit kleurtje meegekregen en het Jeremy Scott logo komt terug in de spiegeldriehoek en de achterklep.

Smart by Jeremey_femmefrontaal_kofferbakLuxe handtas
Binnenin heeft dit logo een plekje gevonden op de zwarte velours vloermatten die gesierd zijn met wit leren randen. Het luxueuze interieur heeft wat weg van de binnenkant van een design handtas. Mooi afgewerkt met wit en zwart nappaleer, deels in diamantpatroon gestikt en met kleine vakjes om je spulletjes op te bergen. Ook hier komt alubeam terug op bijvoorbeeld de pookknop en de handrem.

Rap rodeopaard
Het door Brabus getunde motortje is een 1 liter, 3 cilinder turbo benzinemotor met 102 pk (75 kW) (al eerder getest door FemmeFrontaal Odiel) en bromt lekker weg als je het gaspedaal vloert. Schakelen gaat semi-automatisch; met flippers of met het pookje en gaat helaas niet soepel. Hij bokt bijna nog erger dan een rodeopaard. Gelukkig dat er goede bekerhouders in de Smart zitten want anders had het interieur van de ForJeremey door de schokken ook van mijn Milkshake banaan mogen genieten. Behalve die hickups is de Smart een ideale auto voor de stad; genoeg vermogen, wendbaar en je prikt hem bijna overal tussen omdat hij zo compact is.

Smart verdient echt kudos voor het lef wat het heeft getoond door de Smart forjeremy creatie daadwerkelijk in productie te nemen.

Lees ook:  PEUGEOT E-3008 (2024): met deze EV tik je straks de 700 km range wél aan

Signature song
“I believe I can fly
I believe I can touch the sky
I think about it every night and day
Spread my wings and fly away”
R. Kelly. I believe I can fly

Smart by Jeremey_femmefrontaal_vleugel

Nice to Know
En zoals met alle design dingen: It doesn’t come cheap. Voor de versie die ik reed mag je de glimlachende verkoper een whopping 36.556 euro overhandigen. Dat is bijna twee keer zoveel als de standaard Smart. Naast de benzine versie kan je de wereld verbeteren door te kiezen uit twee andere meer milieu vriendelijke opties: de electric drive met elektromotor (55 kW en € 35,384) of de electric drive Brabus met elektromotor (60 kW en € 41.283 euro). Met beide modellen heb je een bereik van ongeveer 145 kilometer. Smart verwacht van deze haute couture op wielen onder de 100 stuks te produceren en tot op heden zijn daar ongeveer 50 van de band gerold. In Nederland is er tot nog toe geen besteld, maar hier is ook geen showroom auto beschikbaar. De auto die ik reed had dan ook een Duits paspoort.

Meer foto’s van de Smart forjeremy check de fotoshow op onze Facebookpagina!

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Getest: de nieuwe Firestone Roadhawk band
Als er een onderdeel is wat onderschat wordt aan een auto zijn...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *