Citroën DS3 Fab: Meisjesauto

Met de DS3 Fab tovert Citroën wel een heel gave versie van het populaire karretje op de markt. Een echte meisjesauto. Eentje om je te onderscheiden van alle andere autovrouwen op de weg. Een fabulous handtas op wielen!

FemmeFrontaal Awesomeness

7 Comfort
7 Drive
7 High Heels proof
7 Flirt factor
7 Value for money
7

Met de DS3 Fab tovert Citroën wel een heel gave versie van het populaire karretje op de markt. Een echte meisjesauto. Eentje om je te onderscheiden van alle andere autovrouwen op de weg. Een fabulous handtas op wielen! 

Voor Citroën ontwierp Fabienne Chapot (eigenaresse van het Nederlandse fashionlabel Fab) een speciale Citroën DS3 by Fab auto. Een limited edition met fancy accessoires voor onderweg!  Fabienne: “Toen ik werd benaderd door Citroën was ik direct enthousiast. De Citroën DS3 is een mooie en stoere stadsauto en past echt bij mij.” ‘When fashion drives you…’ is het thema van de campagne van deze hippe Citroën DS3.

Citroen DS3 by Fab_femmefrontaal_parfum

Twentysomething
Met de neemt de DS3 definitief afscheid van haar ‘gymschoen-imago’ met uitbundige felle kleuren. De opvallende Citroën DS3 Fab. bestaat uit twaalf verschillende two-tone kleurencombinaties met ingetogen en classy kleuren als zwart, bruin en roomwit. Heel vrouwelijk. Bij het ontwerpen van de Citroën DS3 heeft Fabienne zoveel mogelijk de kenmerken en het gevoel van haar label Fab. terug laten komen in de auto. Zo zie je de bekende harten- en sterrenpatronen van Fab terug op het dak en de buitenspiegels. En het mooie is dat er op een aantal lederen onderdelen, zoals de zetels en het dashboard, een uniek patroon is gedrukt van harten en sterren. Erg subtiel en stijlvol, vind ik het interieur dat gelardeerd is met veel chroom en  zwart glimmend plastic. Mijn fotografe vond het echter net iets too much, iets te veel voor de doelgroep: ‘twentysomething’ girls. En dat terwijl zij zelf nog geen 30 is! Zo zie je maar hoe smaken verschillen.

Citroen DS3 by Fab_femmefrontaal_spiegel

Een handtas rijden
En hoe rijdt de DS3? Onze rij-impressie met een Citroën DS3 dateert alweer van een tijdje geleden. Toen reden we in een best vlotte versie, eentje met 155 pk. De Citroën DS3 Fab auto’s zijn echter net iets zuiniger en minder rap. De normale benzineversie die ik meekrijg heeft 82 pk. Maar verrassend vlot nog! Met in het kielzog een zeer subtiel ronkend motorgeluid. Door de hoge wegligging van de DS3 helt de auto een stuk meer in de scherpe bochten dan in een MINI. Ook is deze DS3 onwijs stug geveerd. Ik stuiter de drempels in Amsterdam over. Easy on dus, ik werd bijna misselijk van mijn eigen rijgedrag. Verder rijdt het als een echte relaxte Franse cruiser, lekker licht schakelen en sturen én stil en vloeiend toeren over het wegdek. Wat betreft ergonomie vind ik de DS3 altijd even wennen. Met de pookjes achter het stuur heb ik namelijk regelmatig ruzie gehad. Vier pookjes zitten er in totaal achter het stuurkolom. Als ik tijdens het rijden op de tast op zocht naar de cruise control, bleek ik mijn richtingaanwijzers aan te zetten. Oeps! En met een ander pookje wlde ik de radiozender van 3fm wijzigen in radio 538 en bleek ik per ongeluk de ruitenwissers te hebben aangezet. Het is dus een beetje gokken of je direct het juiste pookje te pakken hebt. Maar alles went, zelfs een Frans vent, euhh … handtas op wielen!

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

Citroen DS3 by Fab_femmefrontaal_dashboard

Goodies
Fab. lanceert naast een speciale versie van de DS3, onder de titel ‘Fab. Roadtrip Collection’, ook praktische accessoires voor onderweg. Met stip op één de gouden ballerina’s! Na een avondje lopen op stillettohakken komen je voeten in de auto tot rust in glanzend gouden flatjes. Op nummer twee: de fancy lederen clutch met sterretjes op maat gemaakt voor in je dashboard. Want je wilt ook stijlvol zonder auto verschijnen op een feestje. Op nummer drie: Fabelle parfum. Geen autoparfum, maar parfum voor jezelf met een handig lederen omhulsel zodat het flesje niet beschadigt raakt tijdens het rijden in de auto. Op vier: een fashionable zonnebril en hoesje in dezelfde stijl als de Fab. clutch. En tot slot accessoire nummer vijf: een Fab sleutelhanger in schattige hart vorm met sterretjes. Een nadeel: de ring van de sleutelhanger is net iets te groot voor de sleutel van de DS3, klein detail Citroën. Jammer. Maar je kunt hem nog altijd als een vossestaartje aan de binnenspiegel ophangen!

Citroen DS3 by Fab_femmefrontaal_

Het Pakket Fab. en Pakket Full Fab. kan besteld worden op alle Citroën DS3 uitvoeringen in combinatie met Pack Confort. Je rijdt al in een Citroën DS3 Fab. vanaf € 19.790. De Citroën DS3 Fab. is ook leverbaar met 14% bijtelling (diesel), de netto bijtelling op deze uitvoering is slechts € 100,69 per maand. Deze ‘thirtysomething’ girl vind hem leuk!

Signaturen song
“I am, I’m too fabu-lous
I’m so fierce that it’s so nuts
I live, to be model thin
Dress me, I’m your manne-quin
Lady Gaga – Fashion

Lees ook:  Vernieuwde Toyota Yaris: never change a winning team

Nice to know:
Omdat de Citroën DS3 by Fab een limited edition is moet je er snel bij zijn, wil je er eentje bemachtigen. De handtas op wielen waarin ik reed was best prijzig, (opties galore!),  de auto was rond de 23.000 euro waard. Voor een overzicht check de site van Citroën. Fotografie: Marjolein Reman. Voor leuke pica’s van de Citroën DS3 by Fab check onze facebookpagina!

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Honda Jazz 2018: Ruimte pakken
In 2015 testte ik voor het eerst de Honda Jazz. De meest...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *