Meer ruimte in de nieuwe MINI Countryman

MINI introduceert de nieuwe generatie Countryman. Ofwel een nieuwe versie van de MINI Obesitas! Het uiterlijk is een klein beetje veranderd, de belangrijkste veranderingen zitten in het karakter.

MINI introduceert de nieuwe generatie Countryman. Ofwel een nieuwe versie van de MINI Obesitas! Het uiterlijk is een klein beetje veranderd, de belangrijkste veranderingen zitten in het karakter.

Hij is ietsjes zuiniger (verbruik gemiddeld 4,2 l/100 km) en de MINI One D Countryman en MINI Cooper D Countryman vallen vanaf nu in de 20% bijtellingscategorie. Daarnaast wordt de MINI Countryman speciaal in Nederland standaard geleverd met vijf zitplaatsen. Er is dus een echte familie-auto geboren bij MINI!

MINI Countryman-femmefrontaal rijdend MINI Countryman-femmefrontaal bagage

MINI introduceert ook een serie nieuwe lichtmetalen wielen en frisse lakkleuren: Jungle Green metallic (zie foto: like!), Midnight Grey metallic en Starlight Blue metallic. Het interieur is meer verfijnd, onder meer door een verbeterde geluiddemping en door premium designdetails, zoals zwarte wijzers voor de snelheidsmeter en de toerenteller en met chroom afgewerkte knoppen voor ventilatie en verwarming.

Er is keuze uit 1,6-liter viercilinder benzineversies en 1,6- en 2,0-liter dieselversies. De benzinekrachtbron van de MINI Countryman Cooper S levert zelfs 5 kW meer vermogen en komt daarmee op 140 kW (190 pk). De topvermogens van de andere benzineversies en de dieselversies zijn gelijk gebleven, maar deze varianten scoren wel een gunstiger brandstofverbruik en CO2-emissie dan voorheen. De MINI Countryman Cooper D levert een acceleratie van 0 tot 100 km/uur in 10,9 seconden en een topsnelheid van 186 km/u bij een gemiddeld verbruik van slechts 4,2 l/100 km.

Meer informatie, check de MINI site! Vanaf juli 2014 is deze zwaarlijvige MINI in Nederland in de showrooms te bewonderen.

Comments

comments

Lees ook:  DIT ZIJN DE CATEGORIEWINNAARS VAN WOMEN’S WORLDWIDE CAR OF THE YEAR 2024
More from Odiel Mennink
Opel Cascada: Prins Opel
Er gaat niets boven het rijden met de zon op je gezicht...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *