Automode voor de vrouw

Mijn kledingkast hangt vol met kleding van mijn favoriete modedesigners. Van Adidas tot Wolford, van sportief tot zakelijk. Maar toch ontbreekt er wat. Er mist namelijk kleding van mijn andere favoriete designers: Automerken. Maar bestaat dat eigenlijk wel, designeroutfits van automerken? En zo ja, welke automerken hebben dan een leuk assortiment voor ons?

Mijn kledingkast hangt vol met kleding van mijn favoriete modedesigners. Van Adidas tot Wolford, van sportief tot zakelijk. Maar toch ontbreekt er wat. Er mist namelijk kleding van mijn andere favoriete designers: Automerken. En dan bedoel ik niet van die onflatteuze T-shirts maat XXXL waar ik zo ongeveer in kan wonen, maar kleding waarin ik me vrouwelijk voel en ik niet het idee heb dat ik eruit zie als een jutezak op benen. Maar bestaat dat eigenlijk wel, designeroutfits van automerken? En zo ja, welke automerken hebben dan een leuk assortiment voor ons? FemmeFrontaal ging op onderzoek uit.

Audi
Audi kleed je sportief af met de onder andere de Audi sport, S-line en RS-line  kledinglijn. Bestaande uit sportieve shirts, jacks, pulli’s en broeken. De meest voorkomende kleuren zijn grijs, zwart, wit én  her en der ook wat rood (zoals de meeste Audi’s eigenlijk). De kleding is zonder al te veel fratsen modieus en vrouwelijk.

BMW
BMW kan je jezelf niet alleen fashionable op het circuit vertonen (Motorsport lijn), maar ook op de golfbaan (Golfsport lijn), in de sportschool  (Athletics lijn) of op de boot (Yachtsport lijn). Voor elke lijn bestaan kledingstukken als polo’s, shirts, longsleeves en jacks. Er zijn ook schoenen en als er een matching herenvariant van jouw gekozen kledingstuk bestaat ziet je dat ook meteen aan de foto (er staan een dame en een heer op). Het aanbod is dus groot en ziet er modern, sportief en vrouwelijk uit.
bmw

Ferrari
Je kan jezelf van top tot teen hullen in Ferrari. Het enige wat het merk niet heeft is lingerie en sokken (idee?). Voor de schoenen is ook Ferrari een samenwerking aangegaan met het sportmerk Puma en voor sommige kledingstukken zoals  broeken en blouses heeft Ferrari de handen met Cavallari ineen geslagen. De kledinglijn is gevarieerd, vrouwelijk en stijlvol en er is zeker voor ieder wat wils.

Lees ook:  FemmeFrontaal reed mee in de beroemde Zoute Grand Prix van België

Fiat
Fiat heeft speelse sweatshirts, kleurige shirts met vintage prints en in de Fiat 500 lijn zijn er zelfs shirts met Swarovski steentjes. Vrouwelijk en toch ook sportief, om vrolijk van te worden!
Fiat Automode

Jaguar / Landrover
Jaguar heeft een polo, een blouse en een paar rode en blauwe schoenen. beschikbaar en Landrover bied je twee soorten polo’s aan. De sjaals zijn in deze rubriek bij beide merken (te) goed vertegenwoordigd met keuze uit vier tot zes verschillende designs. De kleding ziet er netjes uit maar niet bijzonder vrouwelijk en misschien wel net iets te klassiek gezien de verjongende doelgroep.
Foto van een sjaal en shirt

Mercedes
Aan de vrouwenkleding is in elk geval niet te merken dat Mercedes in de F1 zit, dat laten ze aan Mclaren over. Mercedes heeft een paar tops in de Petronas racekleuren (grijs, wit en mintgroen). De overige kleding van Mercedes blijft beperkt tot een aantal polo’s, petten en sjaals. Ziet er chique en netjes uit. Trouwens ook ideaal voor de golfbaan of op de boot.

Mini
Mini heeft een uitgebreide modelijn voor vrouwen.  Het assortiment bestaat onder andere uit polo’s, blouses en hoodies. Het merk is zelfs een  samenwerking met Puma aangegaan waardoor je helemaal in ‘Mini-stijl’ kunt gaan zweten op sportschool. Ja, er bestaan zelfs sportschoenen.  De kleding is vrouwelijk, speels en met leuke details.
MINI automode

Opel
Opel heeft haar kleding voor vrouwen onderverdeeld in de lijnen  Brand, OPC en ADAM. De Brand collectie bestaat uit een selectie van kleurrijke polo’s, jacks en een T-shirts. De OPC collectie omvat  een selectie van zwarte polo’s en jacks met blauwe streep en OPC logo en de ADAM collectie bestaat uit een speels T-shirt. Ook heeft Opel een aantal unisex artikelen die zowel jij als je husbie aankunnen.

Porsche
Porsche geeft je de keuze uit vier collecties:  50 jaar 911, Martini racing, Steve McQueen en Motorsport .  Elke collectie bestaat uit een aantal tops en jacks in verschillende kleuren en modellen en varieert van klassiek tot sportief. Er is zelfs een strandlijn met slippers en lange t-shirts voor over je bikini(waar is de bikini Porsche?!) Keus genoeg, mooi getailleerd en ziet er trendy uit.
porsche automode

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Renault
Dat Renault in de F1 zit zal je weten ook. Er is plenty keus uit  shirts, jassen en bodywarmers van het red bull racing team. Pepe Jeans heeft getekend voor de samenwerking. Daarnaast zijn er in categorieën als Gordini, vintage en business nog enkele kledingstukken als tops en blouses beschikbaar.

Pfieuw. Er bestaat dus automode voor de vrouw. Behalve héél veel polo’s  is er keuze uit allerhande kledingstukken, in allerlei kleuren;  getailleerd, stretch, met of zonder Swarovski steentjes.  Met het ene merk kom je meer fashionable voor de dag – MINI, Porsche, Fiat – dan met het andere merk – Audi of Landrover.  Wat misschien ook wel weer te herleiden is naar het merk zelf…  Maarrr, kom op automerken! Jullie zijn er nog lang niet.  Polo’s zijn leuk, maar laten we eerlijk zijn, wel een beetje saai, denk ook eens aan jurkjes en rokjes bijvoorbeeld. De vrouwelijke doelgroep is er eentje om rekening mee te houden dus laat dat dan ook zien in de komende collecties!

Hebben! Waar te koop?
Alle kleding is bij de dealer van het merk te bestellen en sommige merken zoals BMW, MINI en Opel hebben webshops waardoor je een tripje naar de dealer wordt bespaard . Een zoekopdracht op internet levert trouwens ook de nodige hits op van andere bedrijven die deze kleding (ook van andere automerken) aanbieden. Tijd dus om een kledingplankje vrij te maken voor je nieuwe ‘auto’ collectie!

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Abarth 695 Maserati Edizione: Kick ass
Fiat weet wel wat lekker is. Naast vaste partner Abarth is het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *