De nieuwe Opel Corsa!

Hier waren we toch wel even benieuwd naar: de nieuwe Opel Corsa. Welkom! De looks van de Opel Corsa doen ons gelijk denken aan zijn broertje, de Opel ADAM. En vinden we dat leuk? Ja!

Hier waren we toch wel even benieuwd naar: de nieuwe Opel Corsa. Welkom! De looks van de Opel Corsa doen ons gelijk denken aan zijn broertje, de Opel ADAM. En vinden we dat leuk? Ja!

Het design is veranderd en toch zie je duidelijk dat het een Opel Corsa is. De vijfdeurs en de sportief getinte driedeursversie ogen stoer, jong en frivool. Met de opvallende Opel grille (kennen we van de ADAM) en indringende koplampen met led-dagrijverlichting. De horizontale lijnen op zijn bips versterken de visuele breedte van de auto. De vooruitgang ten opzichte van de huidige generatie is volgens Opel verder vooral binnenin merkbaar. Het interieur is geheel nieuw ontworpen, en biedt een interessante mix van design en kwaliteit.32 jaar Opel Corsa's

Gouwe ouwe
Ruim 32 jaar na de introductie van de eerste Opel Corsa zijn in Europa al bijna 12 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 2,8 miljoen van de huidige, vierde generatie. Met een gemiddelde jaarlijkse verkoop van 370.000 stuks behoort de Opel Corsa tot de meest constante in het segment.

Rijsmaken
Op motorisch gebied is de nieuwe 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo voor de Duitsers een hoogtepuntje in de zogeheten Opel Corsa E. Deze driecilinder turbobenzinemotor zet de maatstaf als het gaat om geluid en trillingen. Hij is beschikbaar in twee vermogensvarianten: 66 kW (90 pk) en 85 kW (115 pk. Een start-stopsysteem is standaard. Ook nieuw in het benzineaanbod is de atmosferische 1,4-litermotor met 66 kW (90 pk) gekoppeld aan een nieuwe generatie Easytronic 3.0 semi-automatische transmissie. Op dieselgebied is de 1.3 CDTI grondig verbeterd. Deze is beschikbaar met een vermogen van 70 kW (95 pk). De motoren hebben verder een zesversnellingsbak. Naar wens is de Corsa leverbaar met een Sport-onderstel met stijvere veren en een specifieke stuurtechniek voor een nóg directere respons.Opel Corsa nieuw

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Gadgets
Ook beschikt de nieuwe Opel Corsa over het bekende Opel IntelliLink-infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen. Dat systeem biedt onder meer Bluetooth-connectiviteit, een usb-poort en stembediening. Het is compatible voor Apple en Android-apparaten en er zijn diverse apps te downloaden voor zaken als navigatie en internetradio.

De nieuwe Opel Corsa beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs (4 t/m 19 oktober). De productie start nog voor het einde van dit jaar.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Autocommercials waar vrouwen blij van worden
Van welke autocommercials word jij blij? Welke video kun je keer op...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *