Rijden in bergen grootste onzekerheid bij Nederlanders

rijden in bergen

Inpakstress valt in het niet bij paniek over rijden in het buitenland. Alles lijkt anders als je met de auto in een vakantieland rijdt. Niet alleen de verkeersborden zijn anders, maar ook de maximaal toegestane snelheid is anders. En dan hebben we het nog niet eens over het landschap: van het Hollandse platteland naar de steile bergen in de Alpen. Dat laatste gaat vaak gepaard met behoorlijk wat stress achter het stuur. Want wat blijkt? Rijden in de bergen is de grootste onzekerheid bij rijden in het buitenland!

Uit onderzoek van Autoscout blijkt dat vooral vrouwen het heel spannend vinden om in de bergen te rijden (72%). Ook houden zij er niet van om links te rijden (69%). Mannen daarentegen hebben hier duidelijk minder moeite mee; respectievelijk 52 en 47 procent ziet hier tegenop. Hier de top 4 van grootste onzekerheden bij rijden in het buitenland:

1. Rijden in een bergachtig landschap, zoals de Pyreneeën of de Alpen (62%)
2. Links rijden, zoals in Groot-Brittannië en Australië (58%)
3. In een vreemde auto rijden, zoals een huurauto of de auto van vrienden/familie (40%)
4. Mijn kennis over de buitenlandse verkeersregels, zoals maximumsnelheden en voorrang verlenen (39%).

Mocht jij hier ook onzeker over zijn of je stapt straks in de auto bij iemand die het hier spaansbenauwd van krijgt, lees dan snel onze MET DEZE TIPS WORDT RIJDEN IN DE BERGEN EEN MAKKIE! 

Comments

comments

Lees ook:  Dit zijn de genomineerden van Women's World Car of the Year WOW-Award: vrouwelijke krachtpatsers in de autowereld
Written By
More from femmefrontaal
Column Laura: Het dak eraf
Als het zonnetje ook maar even schijnt, verandert de Cinquecento direct in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *