Top 5 grootste ergernissen onder automobilisten met verrassende nummer 1

ergernissen

Automobilisten ergeren zich het meest aan bestuurders die onnodig links blijven rijden. Dat blijkt uit een onderzoek dat Flitsmeister vorige maand deed onder ruim 4000 van haar app-gebruikers.

Ruim 43% van de ondervraagden noemde onnodig links rijden als grootste frustratie achter het stuur. Wat opvalt is dat files en flitsers nauwelijks genoemd worden als ergernis in het verkeer.

De top 5 ergernissen van automobilisten:

1. Onnodig links rijden – 43%
2. Te langzaam rijden (bijvoorbeeld 100 km/u op wegen waar 130 km/u is toegestaan) – 20%
3. Zwabberen over de weg met een telefoon in de hand – 8,5%
4. Geen richting aangeven – 6,4%
5. Een vluchtstrook die als spitstrook dient niet gebruiken (en dus onnodig links blijven rijden)

Waar ergeren vrouwen zich aan?
4,9% Mannen en vrouwen ergeren zich veelal aan dezelfde dingen. De top 4 van frustraties in het verkeer is gelijk, alleen het nummer 5 antwoord is anders: vrouwen ergeren zich aan automobilisten die zonder goed te kijken wisselen van rijstrook.

Regionale ergernissen
Regionaal is er een klein verschil tussen de noordelijke provincies (Friesland, Groningen en Drenthe) ten opzichte van het totaal. De ergernis op nummer 3 in die regio, is het geen richting aangeven bij rijstrookwissel.

Telefoongebruik
De ergernis met betrekking tot telefoongebruik in de auto blijkt vooral in de leeftijdscategorie 40 jaar en ouder groot te zijn. Daar is deze ergernis het nummer 2 antwoord met bijna 11%.

Door deze top 5 zou je bijna denken dat bumperkleven niet meer bestaat (knipoog). De verkeersapp deed dit ergernissen onderzoek om te ontdekken of Flitsmeister kan helpen bij het wegnemen van frustraties in het verkeer. De uitkomsten van dit onderzoek geven hier geen directe aanleiding toe. Flitsmeister voegt later dit jaar wel onder meer matrixbord-informatie en informatie over verkeerslichten toe aan haar app.

Lees ook:  Wil je weten: dit zijn de kandidaten voor WWCOTY 2024 

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Hanna Verboom verliefd op haar BMW
Op Twitter gaf, actrice en oprichter Cinetree, Hanna Verboom ons een kiekje...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *