Een auto importeren, dat kan ook!

auto import

“Waarom importeer je geen auto?” Een veel gestelde vraag als je met vrienden of familie in gesprek bent over de aanschaf van een gebruikte auto. Maar voordat je hier een antwoord op kan geven, moet je wel weten waarom je juist zou kijken naar een auto afkomstig uit bijvoorbeeld Duitsland of België. Wat is daarvan het voordeel?

Nou A. natuurlijk vanwege de prijs. De vraagprijs van een occasion uit het buitenland kan zo maar eens bijna de helft lager zijn dan in Nederland. Dat komt omdat er in Nederland op nieuwe auto’s BPM bovenop de aanschafprijs en BTW wordt berekend. Daardoor is de aanschafprijs van een nieuwe auto in het buitenland al een stuk lager en daarmee de occasionprijs na een paar jaar ook. En ook al moet je de auto nog volgens de Nederlandse wetgeving importeren met bijbehorende importbelasting, dan nog is het vaak een stuk goedkoper.
Maar B. ook omdat een auto uit het buitenland doorgaans luxer is uitgevoerd. Duitsers staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze de auto vol hangen met opties. Van adaptieve cruise control, lederen bekleding tot de mooiste velgen. In Nederland zijn het vaak gebruikte leaseauto’s die je als jong gebruikte auto koopt. En tsja, dat is vaak geen feest van opties, eerder standaard aangekleed. Dus je krijgt met een import auto ook nog eens meer ‘waar’ voor je geld. En C. Duitsers bijvoorbeeld zijn strikter met het onderhouden van de auto bij de dealer dan Nederlanders. Dus je mag er vanuit gaan dat er goed voor de auto is gezorgd. Tot D. je hebt simpelweg door een auto uit te zoeken in het buitenland veel meer keuze. Ploeter maar eens door het Duitse Mobile.de, een website met zoveel occasions, dat je hier echt even de tijd voor moet vrijmaken. Binnenkort is het Kerstvakantie, toch? Een mooie gelegenheid om eens te snuffelen bij onze ooster, of zuiderburen voor een andere auto. En wil je weten wat je daarna moet doen om de auto naar Nederland te krijgen, dan staan de mensen van Dasimport.nl voor je klaar met raad en daad.

Lees ook:  Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Benzine vs diesel vs LPG
Veel mensen denken er niet eens over na. Zodra je eenmaal in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *