Ophef om seksistisch spotje van Renault

Hoe stereotype is dit? "Sorry", schrijft een vrouw met rode lippenstift op een inlegkruisje. Ze schuift het vervolgens onder de ruitenwisser van haar verkeerd geparkeerde Renault. Het online spotje heeft Fransen woedend gemaakt. De reclame is inmiddels weer van het internet afgehaald door Renault.

Hoe stereotype is dit? “Sorry”, schrijft een vrouw met rode lippenstift op een inlegkruisje. Ze schuift het vervolgens onder de ruitenwisser van haar verkeerd geparkeerde Renault. Het online spotje heeft Fransen woedend gemaakt. De reclame is inmiddels weer van het internet afgehaald door Renault.

In het spotje wordt reclame gemaakt voor ‘kaartjes‘ die vrouwen krijgen bij de aankoop van het boodschappenwagentje. Er staan teksten op als: “Sleep alsjeblieft mijn auto niet weg, ik draag hoge hakken” en “Aangezien ik een gevaar op de weg ben, heb ik mijn auto maar hier achtergelaten”. Die kaartjes kunnen vrouwen gebruiken om onder de ruitenwisser te schuiven als excuus truus. Niet met een inlegkruisje natuurlijk.

Okay, een aantal vrouwen rijdt niet snel en parkeert haar Twingo in alsof het een vrachtwagen is. Maar om vrouwen met deze slecht verzonnen slogans om te kopen is niet erg slim. Welke vrouwenhater bij Renault met een fetisj voor menstruatie heeft dit bedacht? Dat kan namelijk een stuk beter, of niet… (ladies met zelfspot)?

Comments

comments

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!
More from Odiel Mennink
Odiel x haar Mercedes-Benz 450SL
Een designstuk zien wij natuurlijk gelijk, of het nu een tas van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *