Nieuwe AMG GT-S: Less is more

Ik ben een groot voorstander van veel verschillende modellen sportauto’s op de weg. Want hoe meer modellen, hoe aantrekkelijker en hoe feestelijker het wordt op het asfalt. Toen Mercedes met de AMG-GT op de proppen kwam, werd ik dus erg enthousiast.

Ik ben een groot voorstander van veel verschillende modellen sportauto’s op de weg.  Want hoe meer modellen, hoe aantrekkelijker en hoe feestelijker het wordt op het asfalt. Toen Mercedes met de AMG-GT op de proppen kwam, werd ik dus erg enthousiast.

Deze ‘Porsche-killer’ is namelijk het kleine broertje van de SLS AMG, die inmiddels op zijn opvolger wacht. De naam Benz is weggevallen omdat dit beest door AMG is ontwikkeld.  FemmeFrontaal mocht zich even aan een kanariepiet gele 510 pk tellende AMG GT-S vergapen, want rijden komt later pas.

AMG GT-S femmefontaal

Het lijkt wel ‘less is more’ met deze AMG GT-S.  Hij is namelijk erg mooi in zijn eenvoud. Mijn ogen vinden zijn krachtige neus en volgen het eenvoudige, maar vloeiende lijnenspel, naar zijn atletische kont. Ik heb me laten vertellen dat daar heel wat uurtjes in zijn gestoken. Datzelfde geldt trouwens ook voor de motor; deze is helemaal nieuw ontworpen, en heeft ‘maar’ een 4 liter V8 motor met twee turbo’s. Ook hier is ‘less is more’ van toepassing: de motor is kleiner, zuiniger en efficiënter, en sprint in een luttele 3,8 seconden naar de 100 km/u. Uiteraard zijn er allemaal technische snufjes toegepast om de AMG GT-S beter te laten sturen. Binnenin zijn de meters en knopjes zo gemonteerd dat het net een vliegtuig cockpit lijkt.

Ik ben ready for take off en kan niet wachten om voor FemmeFrontaal deze beauty te kunnen rijden. Maar dan wel in mooi zilver graag!

Photocredit header en foto 1: Bob van der Wolf | photobob78@gmail.com

 

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Opel Crossland X: is dit de Prosecco onder de auto’s?
Wilkommen in Italië! Er klinkt een vrolijk muziekje uit de speakers als ik in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *