Audi A3 Limousine: Thuiskomen

Je hebt van die auto’s waar je direct in ‘woont’. Je spulletjes vinden er snel een plekje, je rijdt er eenvoudig mee weg zonder ruzie te maken met de schakelbak, sturen gaat als vanzelf én inparkeren is een makkie. Zo’n auto was de Audi A3 Limousine voor mij.

FemmeFrontaal Awesomeness

8 Comfort
8 Drive
6 High Heels proof
8 Flirt factor
7 Value for money
7.4

Je hebt van die auto’s waar je direct in ‘woont’. Je spulletjes vinden er snel een plekje, je rijdt er eenvoudig mee weg zonder ruzie te maken met de schakelbak, sturen gaat als vanzelf én inparkeren is een makkie. Zo’n auto was de Audi A3 Limousine voor mij.

Color me bad
Kleren maken de man en kleuren maken de auto. Mijn felrode huis op wielen kon alleen al om zijn opvallende teint iedere dag rekenen op een tevreden glimlach van mij. En alhoewel mijn vrienden dachten dat ik in een échte limousine zou komen voorrijden – sorry guys –  zagen ze toch wel dat deze Audi A3 met kontje net een stukje specialer is dan de normale hatchback (waar wij Nederlanders zo dol op zijn). Hij heeft namelijk een sportieve daklijn die lijkt op eentje van een coupé en mooie brede heupen. Tel daar een smoel bij op die met zijn karakteristieke led-koplampen en Audi-logo respect afdwingt op de linkerbaan op de snelweg, dan heb je met de Audi A3 Limousine te maken met een échte Audi.

Audi A3 Limousine

Pluspunten

Ik reed in de meest fijne, betrouwbare en gangbare diesel die er is:  de 2.0 TDI diesel met 150 pk. Niet te langzaam én niet te snel. Maar vlot genoeg om een potje optrekken bij de verkeerslichten te winnen van een Golfje. De grip op de weg is prima, je voelt dat de auto niet te licht is gebouwd. Ook de besturing voelt nauwkeurig en direct. Een stiekeme drinker is het niet, want met een verbruik van 5,8 liter op 100 km is het een gemiddeld zuinige dieselman. Wat saai, zoveel prima-rij-punten…

Lees ook:  PEUGEOT E-3008 (2024): met deze EV tik je straks de 700 km range wél aan

Audi A3 Limousine

All inclusive

In de cabine van de Audi A3 Limousine oogt het kwalitatief en minimalistisch. Geen flatscreens, Chippendales en champagneflessen op de achterbank in deze limousine. Geen gekkigheid met teveel functies gepropt in één touchscreen of markante uitspattingen in het interieurdesign. Praktisch gemak en subtiliteit is het credo van de Audi A3 met een derrière. Met zetels die mij persoonlijk (ik ben niet groot van stuk) goede ondersteuning bieden bij de lende en de rug. Plus een eenvoudig te bedienen en te volgen navigatiesysteem mét touchpad én touchscreen (mijn hanepoten herkende hij!). En alhoewel het fantastische geluidssysteem van Bang & Olufsen in deze Limousine een kostbare optie is, waande ik me toch even samen met Michael Bublé in een onwijs dure bak.

Audi A3 Limousine

Afscheid
Dit is een Audi waar ik me razendsnel in thuis heb gevoeld. Om na een weekje testrijden toch afscheid te moeten nemen van mijn (W)au(w)di, was dan ook dingetje. En dat begon al bij het uitmesten van de auto. Ik bevrijdde hem, met enige tegenzin, van al mijn noodzakelijke ‘je-weet-maar-nooit-wat-er-onderweg-kan-gebeuren’ huisraad: parfum, zonnebril, flesjes water, sleutels, make-up, borstel, tassen, pumps, sjaals. In elk vakje lag wat. Op de achterbank, waar ruimte is voor drie grote Hollandse vrouwen, lagen nog wat jassen. En ook de kofferbak was nog gevuld met FemmeFrontaal prullaria, schoenendozen en Linda’s.

Audi A3 Limousine_voorkant

Hypotheek

Verlang je ook naar zo’n huis op wielen? Dan moet je voor de testauto die ik gereden heb wellicht een kleine hypotheek afsluiten, hij kost namelijk 52.413 euro. In deze all inclusive Audi A3 Limousine genoot ik van een panoramadakje, opvallende lakkleur, exclusief navigatie- en soundsysteem, lederen zetels, aluminium details in het interieur, extra lende steunen, parkeermannetjes, adaptive cruise control (remt vanzelf af wanneer je voorganger dat doet), anti-diefstalpakket en de beste wielen ever 19 inch (=lekker dik want het oog wil ook wat).
Wil je wel de looks maar niet de luxe? Ik bedoel, parkeerhulp en een duur geluidssysteem heb je toch niet nodig? Dan kun je een Audi A3 Limousine (benzine) al kopen vanaf 28.500 euro.

Lees ook:  De Lancia Ypsilon is terug van weggeweest, en hoe!

Audi A3 Limousine

Signature song
“Ah Home, let me come home
Home is whenever I’m with you,
Ah Home, let me come home
Home is whenever I’m with you”
Edward Sharpe And The Magnetic Zeros – Home

Nice to know:
De directe concurrenten van de Audi A3 Limousine in Nederland zijn de Mercedes-Benz CLA, Lexus IS300h, BMW 3-serie én misschien wel de eigen Audi A4…. Alle prijzen op een rij:
Audi A3 Limousine 1.4 TFSI 125 pk vanaf € 28.500
Audi A3 Limousine 1.4 TFSI COD 140 pk vanaf € 29.300
Audi A3 Limousine 1.8 TFSI 180 pk S tronic vanaf € 34.190
Audi A3 Limousine 2.0 TDI 150 pk vanaf € 32.300

Helaas testte ik de Audi A3 Limousine van de zomer in Hollands pokkeweer waardoor we de fotoshoot hebben moeten cancellen. Bijgaand persfotografie én fotografie door onze collega’s van Love At First Drive.

Lees ook de rij-impressie met de Audi Q7 ‘Miss Mamoet’.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Finnano Fenno: creatief met oude auto’s
Hoe fotogeniek en inspirerend klassieke auto's zijn laat de Italiaanse ontwerper Carlo...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *