Automerk liefde

Bijna iedereen heeft wel een favoriet automerk. Het ziet er goed uit, het past bij je, het rijdt goed, laat je niet in de steek, je voelt je er vertrouwd mee én soms zit er ook nog een historie achter het merk waarmee jij je kan identificeren. Hmm, eigenlijk voldoet het favoriete automerk ook aan de ideale ‘boyfriend-criteria’….

Bijna iedereen heeft wel een favoriet automerk. Het ziet er goed uit, het past bij je, het rijdt goed, laat je niet in de steek, je voelt je er vertrouwd mee én soms zit er ook nog een historie achter het merk waarmee jij je kan identificeren. Hmm, eigenlijk voldoet het favoriete automerk ook aan de ideale ‘boyfriend-criteria’….

Maar hoe wordt die merkfavoriet bepaald? Op de een of andere manier lijkt het wel alsof er al een bepaalde voorkeur bestaat voordat je het zelf in de gaten hebt. Bijna automatisch word je juist tot dat automerk aangetrokken. Het maakt niet uit welk model een ander automerk uit de hoge hoed tovert, het haalt het toch echt niet bij jouw favoriet. Hoe zit dat toch?

Wat blijkt? Uit empirisch onderzoek gebleken, het is besmettelijk. Als kind word je al met het favoriete automerk van je ouders (vaak vader of broer) geconfronteerd. Als klein meisje besteed je uren op de achterbank van pappies – betaalbare – favoriete merk. Naar school, familie bezoekjes (‘hallooo opa en oma’), leuke uitjes (“Papier.. Hier…”) en vakantiebestemmingen (kotsmisselijk op de achterbank). En als de trouwe vierwieler toe is aan vervanging dan komt er een nieuw model van hetzelfde merk.

Door pappa heb je dus al heel wat avonturen met dat merk beleefd. Het is dus niet meer dan logisch dat jij waarschijnlijk dezelfde voorliefde hebt voor dat automerk. Zou het dan toch ook kloppen dat een vrouw naar de man zoekt die op haar vader lijkt? (knipoog)
Vertel ons: Wat is jouw favoriete automerk en model van jou, je moeder en/of je broer of vader?

 

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Super stoere header gemaakt door Anette Djajadiningrat.

Nice to know
Lees ook de vader-dochter rijtest met de Audi Q7 van gastcolumniste Marjan.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe en gave bolide die écht bij je past? Schakel dan de FemmeFrontaal Car Stylist in, jouw personal autoshopper!

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Countach vs Huracan: Verleden vs Heden
Onlangs had ik het voorrecht om in twee beesten van Lamborghini’s te...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *